Gå direkt till innehåll
Ingen öppning av utebadet på Lögarängen i sommar

Pressmeddelande -

Ingen öppning av utebadet på Lögarängen i sommar

Västerås stad har tillsammans med Medley, som driver Lögarängsbadet, kommit fram till att det på grund av coronapandemin inte går att öppna utebadet i anslutning till Lögarängsbadet i sommar.

- Vi bedömer att det inte går att ha utebadet öppet sett till att vi behöver hålla säkerheten för alla besökare. Vi kan inte öppna om vi inte kan vara helt säkra på att vi når upp till den säkerhet och kvalitet som staden och som Medley har som målbild, säger Stefan Tielinen

Det nya utebadet var planerat att öppna sommaren 2020. Men coronapandemin har försvårat de förberedelser som krävs för att öppna ett helt nytt utebad.

- Vi har inte haft de förutsättningar som vi hade behövt. Till exempel hade vår driftsentreprenör behövt ett avtal med staden om drift klart redan i början av maj vilket då inte var möjligt i och med att vi inte ens hade ett datum då badet skulle stå färdigt. Tiden för att rekrytera och bemanna för drift av utebadet har helt enkelt blivit för kort, säger Stefan Tielinen.

Badet kan komma att testas under sommaren

Västerås stad har som mål att det nya utebadet ändå ska kunna testas under sommaren. Det handlar om olika grupper av personer med funktionsvariationer som kan få möjlighet att komma och bada, i samverkan med Funktionsrätt Västerås och deras medlemsföreningar. Det handlar dock inte om något allmänt öppnande.

- Vi vill ge den här gruppen möjligheten att få bada vid några tillfällen i sommar, för att testa badets anpassning. Men också för att det är grupper som kan vara extra känsliga för en eventuell exponering av corona, som skulle kunna ske på till exempel strandbad med mycket människor. Plus att dessa badplatser inte alltid är så tillgängliga som vi skulle önska för dessa grupper, säger Stefan Tielinen.

- Vi har alla sett fram emot att kunna inviga och öppna nya utomhusbadet i år. Tyvärr sätter coronapandemin käppar i hjulen för en normal sommar. Men det känns ändå positivt att vi kan erbjuda några badtillfällen till personer som på grund av pandemin finns i riskgrupp och har svårare att nyttja våra övriga bad. Samtidigt blir det också ett bra sätt att testköra så att det verkligen blir en anläggning som kan nyttjas av alla människor, säger Vicki Skure-Eriksson (C), ordförande i Nämnden för Idrott, Fritid och Förebyggande.

Lögarängsbadets inomhusbad har öppet med aktiviteter hela sommaren och även Lögastrands utomhusbad finns som närliggande badplats.

För mer information och frågor, kontakta

Stefan Tielinen

Tillförordnad idrottschef kultur, idrott och fritidsförvaltningen Västerås stad

076-5690509 stefan.tielinen@vasteras.se

Vicki Skure-Eriksson (C)

ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande

0703204161, viktoria.skure.eriksson@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås