Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Här är de som får Västerås stads eldsjälsstipendium och barn- och ungdomsledarstipendium

Nämnden för idrott, fritid och förebyggande har beslutat vilka som får Västerås stads eldsjälsstipendium och barn- och ungdomsledarstipendium för 2021. Bland de som har nominerats av föreningar och privatpersoner är de utvalda stipendiaterna verksamma inom Friskis och Svettis, gymnastik och fotboll.

Årets eldsjälsstipendium går till Monica Forsberg, IF Friskis och Svettis, medan Calle Fredriksson, Västerås Gymnastikförening, och Nicklas Lundin, Skiljebo SK, är årets barn- och ungdomsledarstipendiater.

Bland kriterierna för att nomineras till eldsjälsstipendiet och barn- och ungdomsledarstipendiet är att man har ett flerårigt ideellt arbete med barn och ungdomar inom området idrott, kultur, fritid eller friluftsliv och är bosatt och aktiv inom Västerås kommun. Hen ska även arbeta ideellt inom föreningen. Västerås stad delar ut 10 000 kronor var till stipendiaterna som ska göra det möjligt för dem att utvecklas och fördjupas i ledarskapet.

Stipendiaterna kommer att uppvaktas på nämnden för idrott och friluftslivs sammanträde den 21 juni.

Stipendiaterna om sina utmärkelser

Monica Forsberg: ”Otroligt hedrande, jag känner mig alldeles rörd. Det var så fina ord i motiveringen.”

Calle Fredriksson: ”Tack för denna fina utmärkelse! Det bidrar till att man vill fortsätta vara engagerad och utveckla gymnasterna både i och utanför gymnastikhallen!”

Nicklas Lundin: ”Jag blir alldeles varm i hjärtat, detta hade jag inte alls förväntat mig. Jag blir stolt över detta pris, tack!”

Juryns motiveringar:

Eldsjälsstipendium 2021

Monica Forsberg
IF Friskis och Svettis

Monica Forsberg har varit friskisledare sedan 1988 - alltså i 34 år! Hon har lett två pass/vecka. Det innebär att hon sammantaget lett ett par tusen pass med 50–100 st deltagare varav de flesta i mogen ålder. Under pandemitiden ledde hon utomhuspass även när det var kallt och snö! Hon har alltså under åren fått flera tusen personer att röra på sig.

Monica är mycket noggrann med vilka rörelser som är lämpliga till den intensitet passet har och instruerar på ett tydligt sätt. Hon väljer passande musik ur en bred och blandad repertoar, vilket i sig är lustfyllt att lyssna på medan man utför rörelsen.

Utöver allt detta utstrålar Monica glädje och lust. Det märks tydligt att hon tycker att det är roligt att leda och får deltagarna att känna att de gjort något riktigt bra. Nu är det dags att premiera någon som själv är äldre och får många andra mogna personer att uppleva rörelseglädje! Monica Forsberg är en äkta ELDSJÄL!

Barn- och ungdomsledarstipendium 2021

Calle Fredriksson
Västerås Gymnastikförening

En ung kille som vigt sin fritid till att skapa glädje, motivation och laganda till alla de gymnaster som han mött från tidiga tonår tills idag. Calle har tagit initiativ till många lustfyllda aktiviteter även utanför träningshallen för att skapa band och stärka kamratskapet i gruppen.

Han fick inspiration till sitt yrkesval genom gymnastiken och trots tuffa studier på KI lade han sena kvällsresor hem till Flemingsberg från VGF hallen var söndagskväll. Under pandemin fann han ett finurligt sätt att digitalt skapa träningsmöjligheter för sina ungdomar i deras hem. Nu 2022 har han ett heltidsjobb och spenderar återigen flertalet timmar och kvällar med sina trupp gymnaster. Calle är betydelsefull för föreningen på många sätt!

Nicklas Lundin
Skiljebo SK

Nicklas Lundin har varit tränare/ledare för sina grabbar i 9 år. Han har inte missat många samlingar under dessa år. Han planerar träningar matcher cuper mm för sina 40 grabbar så att alla ska trivas och utvecklas i sin egen takt. Prio i Nicklas liv är sin familj och sin extra familj i SSK P08. Årets barn- och ungdomsledare helt enkelt. Nicklas Lundin är den bästa fotbollstränaren vi har mött genom åren i Västerås. Med ett positivt anslag stöttar han både sina egna spelare och motståndarens med fokus på allt bra de gör. Han är också schysst mot alla ledare, domare och publik. Han är helt enkelt ett föredöme för en ungdomsledare och fairplay och vi har i flera år tänkt att vi skulle vilja lyfta honom och det gör vi via den här nomineringen! Han är årets ledare/ungdomsledare helt enkelt.

Kontaktperson

Marie Sandersson Bergwall, Idrottsstrateg
E-post: marie.sandersson.bergwall@vasteras.se
Telefon: 021-391284Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås