Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Gör som tiotusentals västeråsare – gå på kultur i stadsdelarna

Foldern Kultur i stadsdelarna nr 4/2014 är ute nu, med 70 tips på vad du kan göra under november - januari. Här blandas det friskt med både humor och allvar och nästan alltid går kulturen hand i hand med fika eller mat.

Stora publikmagneter är Bäckby Världskulturfestival och Vallby Friluftsmuseums julmarknad den 29-30 nov. Tillberga bjuder på julmarknad den 22 november och Görel Crona, nunnorna i showgruppen Qvinna och Yazzmen 4.3.Q går på turné.

För barn finns det många spännande föreställningar, till exempel Ögonblick med dansgruppen KolKo Ink, Kanel och Kanin med Teater Pelikan och Den stora smällen med 4:e teatern. Den som vill förkovra sig kan lyssna på naturfotografen Lennart Waara eller på fil. mag. Edith Urdenburgs föredrag om Alfred Nobel på Nobeldagen. Nyöppnade Knytpunkten på Råby bjuder på Halloweenfest, musik och teater.

Välkommen att botanisera i utbudet - det finns många sätt att förvandla vardagen till fest
runt om i Västerås!

Foldern finns att hämta i Stadshusets entré, på Turistbyrån, i kulturhusen samt på bibliotek och mötesplatser. Den kan även laddas ner från vasteras.se  

För mer information:
Kerstin Klingmann, Västerås kulturcentrum, 021-39 14 65, kerstin.klingmann@vasteras.se

 


Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås