Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

GLMS-dag i skolorna för ökad medvetenhet om matallergi

Den 15 maj, på GLMS-dagen, kommer de kommunala grundskolorna i Västerås att servera mat fri från gluten, laktos, mjölkprotein och soja (GLMS) till lunch.

Välkommen till Tillbergaskolan för att prova på maten, träffa elever och representanter från skolan, restaurangenheten samt Celiakiförbundet.

Plats: skolrestaurangen, Tillbergaskolan
Tid: onsdagen den 15 maj klockan 11.30

Tillsammans med Svenska Celiakiförbundet vill Västerås stad ge lite extra uppmärksamhet till de elever som har en matallergi. Så många som var femte elev i svenska skolor har någon av följande matintoleranser: sojaproteinallergi, mjölkproteinallergi, laktosintolerans eller glutenintolerans (celiaki). 

2011 infördes en ny lag om att alla elever i svenska skolor ska bli serverade näringsriktig mat. Med GLMS-dagen vill man visa att det går att laga mat som alla kan äta utan att kvaliteten på maten brister.

Läs mer:
http://www.celiaki.se
vasteras.se
Världens bästa skolmat på Facebook


För mer information:
Maria Stolt, rektor Tillbergaskolan, telefon 021-39 43 80
Carina Aarenstrup, avdelningschef restaurangenheten, telefon 021-39 45 43
Elisabeth Hammar, vice ordförande Svenska Celiakiförbundet och ordförande i Celiakiföreningen Västmanland, telefon 073-575 29 08

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås