Gå direkt till innehåll
Kvarteret Najaden, Öster Mälarstrand i Västerås. Arkitekter: Kirsh Dereka.
Kvarteret Najaden, Öster Mälarstrand i Västerås. Arkitekter: Kirsh Dereka.

Pressmeddelande -

Första spaden i Najaden!


Nu har Västerås stad och Sveafastigheter tagit första spadtaget för kvarteret Najaden på Öster Mälarstrand. 98 lägenheter i två huskroppar, ett med 5 våningar och ett med 16, ska sträcka sig mot himlen.

Sveafastigheter och Västerås stad främjar biologisk mångfald och klimatsmart byggande. Tack vare klimatförbättrad betong sänker vi koldioxidutsläppet med 20 procent. Betongen består av sand, stenkross och vatten där restprodukter som slagg och flygaska tagit cementens plats.

På plats vid spadtaget inför ett 20-tal inbjudna fanns Jesper Brandberg (L), ordförande fastighetsnämnden Västerås stad, Suzan Amin projektchef Sveafastigheter och Viktor Mandel, vd Sveafastigheter. Jesper Brandberg är nöjd med utvecklingen i området:

-Det är bra att vi på Öster Mälarstrand fått till den här kombinationen av bostäder och service som butiker, restauranger, hotell och bank, säger han.

Förutom den biologiska mångfalden i kvarteret, en grönskande innergård, finns även ett gemensamt garage (med infart från parkeringshuset Dockan) och lådcykelpool. Den kommande grönskan fick dessutom sin symbol i form av en planta, transporterad i kruka per lådcykel.

Kvarteret Najaden får både hyres- och ägarlägenheter och ska stå klart för inflyttning hösten 2023.

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås