Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Förskolor och skolor bjuds på läckerheter från skogens skafferi

Den här veckan bjuds barn och elever i Västerås stads förskolor, grundskolor och gymnasieskolor på svenskt hjort- och vildsvinskött. Hela veckan har ett tema som kallas Skogens skafferi, där det också bjuds på andra läckerheter från den svenska skogen.

– Att kunna bjuda på den här typen av mat är unikt och har möjliggjorts genom ett samarbete med Svenska Jägareförbundet. Många barn och elever har aldrig ätit vilt och de som har gjort det har oftast ätit älgkött. Det blir spännande att se vad barnen och eleverna tycker om det här, säger Carina Aarenstrup, avdelningschef på Restaurangenheten, som är den som har hållit i projektet från Västerås stad.

Representanter från Svenska Jägareförbundet kommer att finnas på plats på Norra Vallbyskolan från klockan 10.00 tisdag 14 oktober för att prata om viltvård och vad en jägare gör. På Fredriksbergsskolans restaurang kommer också jägare på besök onsdag 15 oktober runt klockan 11.00. Media är välkommen att närvara vid båda dessa besök.

Media hälsas också välkommen till:

  • Önstaskolan tisdag 14 oktober kl 11.30
  • Rudbeckianska gymnasiet torsdag 16 oktober kl 12.00
  • Storängsskolan torsdag 16 oktober kl 11.30
  • Gransångarens förskola fredag 17 oktober kl 11.00
  • Nybyggeskolan fredag 17 oktober kl 11.30


För mer information
Bo Norrman, enhetschef Restaurangenheten, Västerås stad, 021–39 81 03
Carina Aarenstrup, avdelningschef Restaurangenheten, Västerås stad,
021–39 45 43


Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås