Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Flera nomineringar för Västerås stad till White guide junior 2015

White guide junior har nominerat Västerås stad i flera kategorier. Den främsta nomineringen är i kategorin Årets Skolmatskommun. Det innebär att vi placerar oss på en av de tio främsta placeringarna i den ranking som White guide junior lanserar den 1 september på White guide junior-galan i Malmö. Bedömningen är gjord av en jury som provat luncher i drygt 200 skolor, förskolor och äldreboenden runt om i Sverige.

– Vi är väldigt glada över nomineringarna och ser det som ett kvitto på att vårt arbete med att laga mat på ett hantverksmässigt sätt med fokus på säsongens råvaror är rätt väg att gå, säger Bo Norrman, enhetschef för restaurangenheten.

Andra delar som bedöms är att matgästerna sätts i centrum. Matgästernas inflytande arbetar restaurangenheten med genom bland annat matråd på skolorna.

Lövängsskolan kan stoltsera med två nomineringar. Den ena är Årets Skolrestaurang och den andra nomineringen gäller deras kock Ivan Henriksen som är nominerad i kategorin Årets Skolkock.

– Jag är stolt över att både skolrestaurangen och jag som kock är nominerad. Det visar att vårt arbete är på rätt väg. Vi utmanar barnen att prova nya smaker och ofta är det väldigt uppskattat, säger Ivan Henriksen, kock på Lövängsskolan.

– Ivan är en fantastiskt duktig kock som även behärskar konsten att kommunicera med sina matgäster. Han och kollegorna på Lövängsskolan jobbar på ett bra sätt med konceptet Framtidens mat. Jag är stolt över att ha Ivan och hans team i min organisation, säger Bo Norrman, enhetschef restaurangenheten.

Marléne Tamlin (MP) har nominerats i den nya kategorin Årets skolmatspolitiker.

– Det är underbart att få se konkreta resultat av visioner. Jag är stolt och glad över min nominering, men framförallt över Västerås nomineringar och våra fantastiska medarbetare som lyft den offentliga gastronomin i Västerås på detta vis! säger Marléne Tamlin, kommunalråd och initiativtagare till Framtidens mat.

– Vi ser fram emot White guide junior-galan i september. Vi hoppas på bra placeringar och ser gärna att det blir en pallplats, säger Bo Norrman, enhetschef restaurangenheten. I förra årets White guide junior fick Västerås stad en fjärdeplacering i kategorin Årets Skolmatskommun 2014.

White guide junior
Syftet med White Guide Junior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och äldreboenden runt om i Sverige. För mer information: www.whiteguidejunior.com

För mer information
Bo Norrman, enhetschef restaurangenheten, 021- 39 81 03
Marléne Tamlin, kommunalråd (MP), 021-39 29 28

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås