Gå direkt till innehåll
Gång- och cykelväg som är sopsaltad.
Gång- och cykelväg som är sopsaltad.

Pressmeddelande -

Dags att tycka till om sopsaltning

Den här veckan börjar utvärderingen av sopsaltningen. Då får medborgare tycka till om sopsaltningen som pågått under tre år på cirka 2,5 mil av gång- och cykelvägnätet.

Onsdag den 13 februari kl 07-10 står personal från teknik- och fastighetsförvaltningen på tre ställen och delar ut enkäter och bjuda på fika. På onsdag öppnar vi också en länk på www.vasteras.se så att man kan svara digitalt.

Enkäten är öppen hela februari. Sedan ska materialet sammanställas och till hösten väntas tekniska nämnden besluta om sopsaltningen ska fortsätta och i så fall i hur stor omfattning.

De tre ställen där vi kommer att stå är:

  • Pizzerian vid Hemdal, vid infarten till sjukhuset. Där kommer Sandra Johansson, ansvarig för Västerås stads vinterväghållning att finnas
  • Vid högskolan, intill Vasagatan
  • Vid Ryds glas vid Köpingsvägen

Sopsaltningen går till så här: En sopvals längst fram på fordonet sopar undan snö och is. Längst bak på fordonet sitter ett aggregat som duschar ut saltblandat vatten eller fuktigt salt så att gång- och cykelbanan inte ska återfrysa. Sopsaltmaskinen är tänkt att köra två gånger per dag, en gång före morgonrusningen och en gång på eftermiddagen.

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås