Pressmeddelande -
Beslut om granskning av plan för nya bostäder i Skultuna
På torsdagens byggnadsnämnd togs bland annat beslut om granskning för detaljplanen som visar hur Skultuna kan växa med fler bostäder.
Detaljplanen för Prästgärdet i Skultuna, dp 1976, visar hur området kan utvecklas med cirka 60 nya bostäder i form av enbostadshus samt kedjehus, radhus och parhus. Planområdet består av åker- och naturmark. Naturen kommer att behållas och två större åkerholmar som finns inom området kommer att skyddas. Planen har tidigare varit på dialog och samråd, och har justerats efter synpunkter. Bland annat blir rekreationsytan i den norra delen av planområdet lite större. Nu är det granskning vilket innebär nästa steg i processen då det finns ytterligare möjlighet att lämna synpunkter på förslaget.
– Den här planen gör det möjligt för fler att bo i ett attraktivt läge i Skultuna, säger Thomas Karlsson, byggnadsnämndens ordförande.
Klart blev också att detaljplanen som visar hur en ny förskola kan byggas på Jakobsbergsplatsen, dp 1952, skickas på samråd. Utformningen av den nya byggnaden ska ta hänsyn till platsens natur- och kulturvärden. Under samrådet går det att lämna synpunkter på förslaget.
– Det finns en brist på förskolor, särskilt i centrala lägen och detaljplanen visar hur en förskola med fyra avdelningar kan byggas, säger Carl Arnö, stadsbyggnadsdirektör.
Via länkarna kan du läsa mer om detaljplanerna.
Fakta: En detaljplan innebär ofta ett stort utredningsarbete och tar vanligtvis ett till två år från början till slut. Under samrådstiden kan invånare och myndigheter lämna synpunkter på detaljplanen. Alla synpunkter bearbetas och planen justeras innan den skickas på granskning. Även under granskningstiden kan berörda lämna synpunkter. Beslut om antagande är byggnadsnämndens sista beslutssteg i detaljplaneprocessen. Om beslutet inte överklagas vinner detaljplanen laga kraft och efter ansökan och beslut om bygglov kan ett bygge kan inledas.
Vill du kontakta politiker, stadsbyggnadsdirektör eller ansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen för enskild intervju eller ytterligare kommentar?
Thomas Karlsson, ordförande byggnadsnämnden, telefon: 021-39 00 16 mejl: thomas2.karlsson@vasteras.se
Carl Arnö, stadsbyggnadsdirektör, telefon: 021-39 10 59, mejl: carl.arno@vasteras.se
Mari Kedevik, kommunikationsansvarig, telefon 021-39 10 46, mejl: mari.kedevik@vasteras.se