Följ Västerås stad

Årets nyårsvärd avslöjas

Pressmeddelande   •   Dec 27, 2019 08:00 CET

Årets nyårsvärd Fanny Wistrand tillsammans med Helene Öhrling, stadsdirektör Västerås stad.

I år går det ärofyllda uppdraget som nyårsvärd för Västerås stads gemensamma nyårsfirande till Fanny Wistrand, artist och skådespelerska från Västerås.

- Det känns hur kul som helst, jag är superpeppad och längtar, säger Fanny Wistrand.

Nyårsfirandet kommer att äga rum på Fiskartorget/Stadsparken med start klockan 23.30. Huvudnumret blir en spektakulär laser- och eldshow. Showen görs av Sveriges ledande på området, samma team som fixar showen till bland annat Summerburst. Hela showen kommer att vara komponerad till musik.

- Det här uppdraget känns otroligt ärofyllt. Vi kommer att få en fantastisk nyårskväll tillsammans, säger Fanny Wistrand, som kommer att räkna ner de sista sekunderna av 2019 tillsammans med publiken.

Säkrare firande för alla

Säkerhetsaspekten är en viktig del i firandet. Att skapa ett gemensamt nyårsfirande har de sista två åren bidragit till att det smäller mindre på andra platser runt omkring i staden - något som skapar mer trygghet. Det har enligt polisen också gjort att stöket på stan har minskat. Även årets firande kommer att ha vakter och personal på plats.

- Vi vill skapa en gemenskap för västeråsarna. Det kommer att bli en fantastisk nyårskväll i Västerås och vi hoppas att så många som möjligt vill komma och fira in det nya året tillsammans med oss säger Helene Öhrling, stadsdirektör.

För mer information kontakta:

Alf Westerdahl, enhetschef Västerås Marknad och Näringsliv AB 021-39 01 15