Gå direkt till innehåll
75 heta tips scenkonst i Västerås stadsdelar

Pressmeddelande -

75 heta tips scenkonst i Västerås stadsdelar

Foldern Kultur i stadsdelarna är här med nya tips om scenkonst, utställningar och kulturcaféer runt om i Västerås under september och oktober. Mycket är gratis, annat erbjuds till moderata priser och ofta serveras det även något gott för magen till - kaffe, öl, vin, räkor, tjeckisk soppa eller kanske surströmming, för den som så vill.

Vänner av barnteater har mycket att välja på. Här ska några av pärlorna för de allra minsta nämnas:
Dockteaterfabriken ger ”Nappen, Pappen”, en underfundig liten föreställning om att sluta med nappen (Råby den 15 september).

Friteatern gästspelar med ”Mer kärlek, tack!” där vännerna Knut Orange och Sixten Lila bygger en kärleksmaskin tillsammans, som visar sig blinka, låta och leva sitt eget liv (Bäckby den 29 september).

Teater Tre, ännu en välrenommerad fri teatergrupp, gästspelar med sin fina ”Klä på, klä av” som förvandlar ett moment i vardagslivet till ett äventyr – och till stor konst (Råby 20 oktober).
Kapten Guld och Styrman Silver, alias Sabina Henriksson och Christer Grandin, dyker upp lite här och var med sina ”Sånger & äventyr från de sju haven” (Irsta den 3 september, Önsta-Gryta den 4/9, först Råby, sedan Bäckby den 5/9och slutligen Viksäng den 6/9).

Filiokus Fredrik, rikskänd västeråsare hemkommen från årets sommarturné till folkparker med flera ställen, trollar böcker med barn på biblioteken (Råby 3/10, Bäckby 7/10, Önsta-Gryta 8/10) – för att nu bara nämna en del av alla barnprogram.

Anders Lundin kommer till Tillberga (23/10). Den fina jazzsångerskan Christina Gustafsson - syster till Rigmor - kommer till Viksäng tillsammans med Mattias Algotssons trio (den 10/10). Riksteatern turnerar med ”Med små, små steg” – operasångerskan Pia-Karin Helsing med sin cello, med Piazzola, Porter och Puccini och med den gripande historien om hur hon gick vilse i Jehovas Vittnet och lyckades bryta sig ut igen (Råby 23/10, Oxbacken 24/10).

Men kultur i stadsdelarna är inte bara musik och teater. Man kan lära sig allt om äpplen (Vallby Friluftsmuseum 14 – 19 september), äta kakor, lära känna fruntimret Ruth Randall Edström som kom till Västerås för 100 år sedan och kanske passa på att rösta i kyrkovalet (Irsta 15/9), prova på Spoken Word med estradpoeterna Henry Bowers och Oskar Hanska (Bäckby och Råby, flera datum), gå på Råby kulturkväll den 12/10 och Bäckby Världskulturfestival  lördagen därpå, den 19/10. Och självklart är man välkommen att besöka inte bara sin egen stadsdel – Kulturbussen går t ex mellan centrum, Rönnby, Skultuna och Tillberga (den 23/10, i samband med Anders Lundin).

Hatten av för kulturlivet i förorten – det är ett ovanligt rikt utbud som presenteras denna höst inom Kultur i stadsdelarna! Foldern Kultur i stadsdelarna kan hämtas på Culturen och inom kort även på Stadshuset, bibliotek och mötesplatser med flera platser.

För mer information:
Kerstin Klingmann, kerstin.klingmann@vasteras.se, 021-39 14 65

Bild: Med små, små steg, Riksteatern, Pia-Karin Helsing, Foto: Anna Huerta


Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås