Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Västerås stad hyr äldreboende med 80-90 platser

För att möta behovet av fler platser inom äldreboenden de kommande åren skapas nu ytterligare bostäder för äldre i Västerås stad.

Idag tecknade Västerås stad ett avtal om ett äldreboende som ska byggas på Ängsgärdet, mitt emot Scandic hotell i hörnet Pilgatan-Ängsgärdsgatan.

Boendet som kommer att få cirka 80-90 lägenheter blir inflyttningsklart i mars 2023. Planlösningen är för närvarande under utformning.

Fastighetsägare är Klangsågen Mark AB som hyr ut fastigheten till Västerås stad i 25 år.

Jesper Brandberg (L), ordförande i fastighetsnämnden säger:

-Att kapa kön till äldreboendena var ett av våra viktigaste politiska löften inför den här mandatperioden. Det boende vi idag skriver avtal om blir det tredje som vi startar bygget av den här mandatperioden. Det känns extra kul att denna gång kunna göra det tillsammans med en lokal entreprenör och byggherre i form av Nils Ludvigsson. Dessutom är det mycket bra att bygget av en ny stadsdel på Ängsgärdet nu tar fart på allvar.

-När vi nu startar bygget av ett tredje nytt äldreboende på kort tid, så innebär det att det inom överskådlig tid framåt inte ska vara någon brist på äldreboenden i Västerås. Mycket glädjande och efterlängtat när det blir inflyttningsklart 2023, säger Bengt-Åke Nilsson, (L), ordförande äldrenämnden.

För mer information

Jesper Brandberg
Ordförande i fastighetsnämnden
021-39 13 98

Bengt Åke Nilsson
Ordförande i äldrenämnden
021-39 13 99

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås