Gå direkt till innehåll

Nyhet -

På Kulturnatten startar signeringen av LÖK:en, den Lokala överenskommelsen mellan Västerås stad och civilsamhället.

Signeringen av LÖK:en kommer att ske kl 18.15 – 18.45 på stora scenen på Fiskartorget den 19 september.

Från och med 21 september tom 30 september kommer signeringsboken att finnas i Stadshusets reception så att de som inte har möjlighet att delta på Kulturnatten ändå ska få möjlighet att signera överenskommelsen.
 
Leder ceremonin gör kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck och länsbildningskonsulent Annika Lind. Representanter från föreningar, förvaltningsdirektörer och ordföranden i styrelser och nämnder kommer att skriva under överenskommelsen. Under tiden signeringen pågår kommer det att bli tre olika uppträdanden.


I november 2013 anordnades det första stormötet om LÖK:en. Nästan 200 föreningar, representerande alla delar av stadens föreningsliv, har varit involverade i arbetet. LÖK:en är en gemensam plattform och ett stöd för att utveckla samverkan mellan Västerås stad och civilsamhällets organisationer. I handlingsplanen fastställs de åtaganden som båda parter har under åren 2015 – 2017. Den 10 juni 2015 sa kommunstyrelsen ja till förslaget och 3 september 2015 beslutade kommunfullmäktige att anta LÖK:en samt handlingsplanen.

För mer information:
Harriet Pettersson, kommunikatör, tel 021 – 39 87 19 eller harriet.pettersson@vasteras.se

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås