Gå direkt till innehåll
Anders Teljebäck (S), kommunfullmäktiges ordförande
Anders Teljebäck (S), kommunfullmäktiges ordförande

Nyhet -

Kommunfullmäktiges ordförande Anders Teljebäck (S) inför kommunfullmäktigemötet 17 juni

På torsdag 17 juni klockan 9.00 är det kommunfullmäktigemötet i Västerås stadshus. Kommunfullmäktiges ordförande Anders Teljebäck (S) presenterar vad som står på agendan på mötet. Han gör det i fullmäktigesalen och passar på att berätta historien om textilvävnaden som pryder väggen i fullmäktigesalen:

-Jag står här i vår vackra fullmäktigesal inför vårt fullmäktigemöte på torsdag. Jag står framför Kaisa Melantons fantastiska textilkonstverk som kom hit 1967. Den heter Det fria ordet. I två år jobbade man i Handarbetets vänners ateljé i Stockholm med att göra den. Om man tittar från vänster till höger på textilkonstverket så börjar det med att tankar väcks, i mitten ska det gestalta att diskussioner och debatter förs och till höger så sker förverkligandet av de idéer som startade här och som har haft en demokratisk process.  Och det är ju precis det vi gör här i kommunfullmäktige. Tankar föds, debatter förs, och förverkliganden görs och vår stad utvecklas genom de beslut som fattats här, säger Anders Teljebäck (S), kommunfullmäktiges ordförande.

Anders fortsätter:

-Jag är väldigt imponerad över att vi har lyckats under den här pandemitiden att utan att vi har kunnat vara tillsammans fysiskt alla gånger så hr vi kunnat fortsatt vår demokrati på ett sånt sätt som vi har gjort.  Fullmäktige på torsdag den 17 juni startar redan klockan 9.00 och håller på tills vi är färdiga. Det blir digital överläggning och det blir fysiskt beslutsmöte. På det fysiska beslutsmötet är det ett reducerat fullmäktige utifrån de överenskommelser som partierna har gjort. Vi har 13 interpellationer och 8 motioner. Min ambition som fullmäktiges ordförande det är att vi ska kunna gå in i hösten med att ha klarat av alla de här ärendena. Dessutom så har vi ärenden som till exempel ärenden tertialrapporten, vår ekonomiska rapport, som kommer att debatteras på torsdag, säger Anders Teljebäck.

-Vi har en motion som handlar om jämställd namngivning av gator och platser. Det är inte en dag för tidigt som vi fattar ett sådant beslut här i fullmäktige eftersom den här är bifallen av kommunstyrelsen i stor enighet, så kommer det nog att bli ett sådant beslut. Sist men inte minst; vi har haft en svår tid bakom oss. Vi ser ljuspunkter nu. Vaccineringen går bra, smittspridningen minskar vilket gör att vi har förhoppningar om att vi ska kunna återvända hit till fullmäktigesalen fullt ut från och med hösten. I varje fall i någon form så att vi ska kunna ha hela våra kommunfullmäktigmöten här i fullmäktigesalen till hösten.

Välkomna att lyssna, titta på vårt fullmäktigemöte på torsdag. Ni kan se det på webben, ni kan se det på Öppna kanalen, som är de viktigaste kanalerna som vi har, avslutar Anders Teljebäck.

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås