Följ Västerås stad

Kommuner samlas för att skapa ett hållbart samhälle

Pressmeddelande   •   Nov 20, 2007 06:57 CET

På torsdag samlas många av Sveriges kommuner och landsting för att lyssna och lära sig att utveckla nya hållbara metoder. Mötesplatsen är Envisions i Västerås där Miljödepartementet är en av medarrangörerna. Miljöministern Andreas Carlgren är huvudtalare.

För att uppnå ett hållbart samhälle är det av största vikt att kommuner och landsting tar sig yttersta ansvar för att skapa ett hållbart samhälle. Och tiden är knapp. FN:s senaste klimatrapport som presenterades i lördags visar på att vi måste förändra vårt sätt att leva så snabbt det bara går om vi överhuvudtaget skall ha en chans att klara oss från en katastrof som kan få förödande konsekvenser.

På Envisions i Västerås samlas över 300 deltagare från Sveriges kommuner och landsting med en av Sveriges mest framstående experter inom miljöfrågor. Läs mer om programmet på www.envisions.nu.


För frågor och ackreditering, kontakta
Linda Jöfelt, Easy Conference 0709-545437
Linda.jofelt@easyconf.com


Envisions 07 hålls på Aros Congresscenter i Västerås den 22-23 november och arrangeras av Västerås stad, Landstinget Västmanland och Länsstyrelsen Västmanlands län. Medarrangörer är Miljödepartementet, IVL, Nutek, SKL, Mälardalens högskola Boverket och Folkhälsoinstitutet.

Bifogade filer

Word-dokument