Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Yrkesgalan och Yrkeskampen – två dagar med fokus på yrkesutbildning

Den 16 oktober och 17 oktober lyfter de kommunala gymnasieskolorna i Västerås yrkesutbildningar med två olika evenemang. Vi bjuder in media att delta under båda dagarna.

16 oktober: Yrkesgalan

Under Yrkesgalan hyllas lärare och samarbetspartners inom de kommunala yrkesutbildningarna i Västerås. Vinnare utses i kategorierna:

  • Årets yrkeslärare
  • Årets APL-företag
  • Årets APL-handledare

Under kvällen kommer deltagarna på Yrkesgalan även att följa och delta i en prematch som är en uppvärmning inför Yrkeskampen. Denna tävling ger deltagarna möjlighet att visa sina kunskaper och testa det som eleverna i årskurs 8 tävlar i dagen efter.

Plats: Rudbeckianska gymnasiet, Skolgatan 5, Västerås
Tid: 18.00-21.30 med prisutdelning kl. 19.30 (Årets APL-företag och Årets APL-handledare) och 21.20 (Årets yrkeslärare), samt pre-match kl. 19.15 samt 20.30.

17 oktober: Yrkeskampen för årskurs 8

Femton lag från årskurs 8 tävlar i yrkesgrenar kopplade till de nationella yrkesprogrammen. Lagen tävlar klassvis i den regionala finalen med siktet inställt på två platser i den nationella finalen som går i Västerås 14 maj. Det blir en dag fylld av energi, samarbete och kreativitet där eleverna får möjlighet att utforska olika yrken på ett roligt sätt. Eleverna får också prova på olika aktiviteter kopplade till yrkesprogrammen. Det arrangeras av WorldSkills i samarbete med de kommunala gymnasieskolorna i Västerås. Cirka 400 elever besöker Yrkeskampen för att antingen tävla eller titta på tävlingarna.

Plats: Edströmska gymnasiet, Eskadergatan 24, Västerås
Tid: Kvalet startar kl. 10.00. Finalen startar klockan 13.00

För mer information

För mer information och anmälan av mediarepresentanter, vänligen kontakta:
Helena Holmstedt
021-39 75 06
helena.holmstedt@vasteras.se

Välkomna!


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås