Gå direkt till innehåll
Elever från Wijkmanska gymnasiet som läser El- och energi.
Elever från Wijkmanska gymnasiet som läser El- och energi.

Pressmeddelande -

Yrkesgalan 2019 – här ges pris till engagerade lärare och företag

Yrkesgalan 2019 kommer att gå av stapeln den 4 april på Aros Congress Center. Då koras årets bästa yrkeslärare, handledare och branschföretag. Självklart är du som mediarepresentant välkommen till galan.

Nu är det återigen dags att hylla och lyfta fram alla fantastiska yrkeslärare, handledare och branschföretag som engagerar sig i de kommunala gymnasieskolornas yrkesprogram. Med Yrkesgalan vill Västerås stad både uppmärksamma alla de som engagerar sig i yrkesprogrammen och lyfta yrkesprogrammen i stort.

- Fler och fler företag ser vinsterna med att vara delaktig i skolornas utveckling och det är väldigt glädjande. Vi har ett Västerås som växer och där är yrkesprogrammen och dess elever viktiga. Från skolans håll är samarbetet med företagen väldigt värdefullt eftersom vi med branschens hjälp håller våra utbildningar moderna och eleverna får de kunskaper som arbetsmarknaden efterfrågar, säger Leif Larsson, verksamhetschef för gymnasieskolorna i Västerås stad. 

Under kvällen kommer årets yrkeslärare, årets handledare och årets APL-företag att prisas. Det kommer även att bjudas på mat och underhållning.

Hållpunkter i programmet

17.30 Dörrarna öppnas, välkomstdrink, mingel
18.45 Prisutdelning: Årets Handledare
18.30 Prisutdelning: Årets APL-företag
19.30 Prisutdelning: Årets Yrkeslärare

Om yrkesgalan

Yrkesgalan är en del av Västerås stads satsning på yrkesutbildningar. Yrkesgalan vänder sig till de yrkeslärare, handledare och branschföretag som arbetar mot de kommunala gymnasieskolorna. Inför yrkesgalan har man kunnat nominera årets bästa yrkeslärare, handledare och företag som tar emot APL-elever (arbetsplatsförlagt lärande). Utifrån de nomineringarna har sedan en jury korat vinnarna. De kommunala gymnasieskolorna har totalt 12 olika yrkesprogram på åtta olika skolor.

Mer information

För mer information kontakta projektledare Anna Ulff på telefon 021-39 86 21 eller via e-post: anna.ulff@vasteras.se

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås