Gå direkt till innehåll
Vinnarna av Pedagogiska priset 2019

Pressmeddelande -

Vinnarna av Pedagogiska priset 2019

Idag har Pedagogiska priset 2019 delats ut till framstående pedagoger i Västerås. Årets pristagare är Önsta förskola, Pernilla Torseng på Hagabergskolan och Anna-Marian Lind på Rudbeckianska gymnasiet. Priset på 25 000 kronor ska gå till fortbildning, studieresa eller liknande.

Pristagare

Önsta förskola, med motiveringen:

”För ert metodiska arbete med att utveckla barnen som finns hos er. Er förmåga att se varje barn och hens behov lyfter deras nyfikenhet och vilja att lära. I kombination med metoder och tydliga planer skapar det förutsättningar för progression. Hos er är det inte främst ett specialområde som skapar pedagogisk höjd utan en hög lägstanivå där ett metodiskt arbete med fokus på lärande främjar barnens utveckling.”

- Det här känns otroligt glädjande och det är klart att jag blev chockad. Men jag tror att kommer man till Önsta förskola så känner man känslan av sammanhang. Det är ett sammanhang i allting från städerskan, kökspersonalen och all personal till barnen. Vi bildar ett sammanhang, säger Pernilla Thölin, rektor på Önsta förskola.

Kontakt: Pernilla Thölin, rektor, telefon: 021-39 41 13

Pernilla Torseng, Hagabergskolan, med motiveringen:

”För din pedagogiska höjd och ditt professionella förhållningssätt. Med en nyfikenhet kring forskning och utveckling samt en drivkraft i det kollegiala lärandet är du en stor tillgång och kraft på din skola. Genom resursteamen har du hittat en organisatorisk lösning på en pedagogisk utmaning som alla skolor ställs inför. En långsikt och hållbar lösning som gynnar de elever som är i störst behov av stöd.”

- Jag är väldigt tacksam för det här priset och känner mig ödmjuk, för jag vet att det finns otroligt många duktiga pedagoger i Västerås som jobbar för barnens bästa. Det är en bekräftelse på det jag står i varje dag och den drivkraft jag har när jag går till jobbet, att får vara med och göra skillnad för elever, säger Pernilla Torseng.

Kontakt: Pernilla Torseng, telefon: 021-31 44 76

Anna-Maria Lind, Rudbeckianska gymnasiet, med motiveringen:

”För ditt starka pedagogiska engagemang i arbetet med eleverna. På ett tydligt och strukturerat sätt arbetar du med att skapa goda relationer till och mellan eleverna. Deras samstämmiga upplevelse av att vara sedda och viktiga ger dem inspiration att anstränga sig för att lyckas med studierna. Du har genom relationsbyggandet skapat förutsättningar för ett gott lärande och därmed också för deras gymnasieexamen!”

- Jag är otroligt stolt och rörd, varm i hjärtat. Sen tar det nog lite tid att sjunka in. Det betyder otroligt mycket för hela arbetslaget. För jag är ju inte själv egentligen att få priset utan det är hela arbetslaget och det lyfter också yrkesprogrammet. Så det kommer bli jättekul att göra något tillsammans med de andra som utvecklar och inspirerar oss allihopa, säger Anna-Maria Lind.

Kontakt: Anna-Maria Lind, Expeditionen Rudbeckianska gymnasiet, telefon: 021 - 39 94 00

Mer information om Pedagogiska priset

Haidi Bäversten, samordnare barn- och utbildningsförvaltningen, 021-39 28 62

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås