Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vinnaren av Västerås stads folkhälsopris koras

Den goda lunchen vid äldreboende är temat för Västerås stads folkhälsopris 2013. På måndag 10 februari koras den lyckliga vinnaren.

Av totalt sju restauranger som anmäldes till tävlingen nominerades Herrgärdets Servicehus, Kosmo Hagalidsgården samt Attendos Tujagården.

På måndag den 10 februari klockan 12.30 kommer Carin Lidman, ordförande äldrenämnden  och juryns ordförande Solveig Sandberg att överraska den vinnande restaurangen och överlämna priset som består av ett diplom samt 20 000 kronor i prispengar.

Det finns möjlighet för media att närvara vid prisutdelningen. Utnämningen ska vara en överraskning för den vinnande restaurangen. Vinnaren presenteras i en pressinbjudan som skickas ut på måndag morgon klockan 08.00.

Solveig Sandberg tycker att priset fyller en viktig funktion.

– Varje människa äter under sin livstid ungefär 10 järnvägsvagnar fulla med mat, vilket påverkar såväl individen som miljön. Vi spenderar tid och pengar på maten och måltiden är en viktig mötesplats som ger tillfälle till paus och avkoppling, säger Solveig Sandberg. Därför vill vi uppmuntra den goda lunchen som man mår bra av.

Folkhälsopriset har tidigare tilldelats, Sportköket två gånger, Stadshusrestaurangen samt Bjurhovdaskolan. Syftet med priset är att uppmuntra till god lunchmat som man mår bra av och som tar hänsyn till miljön. Det är också viktigt att skapa en trivsam atmosfär med bra bemötande.

Mer information:
Carin Lidman, ordförande äldrenämnden (S), 021-39 12 61
Solveig Sandberg, folkhälsostrateg Västerås stad, 021-39 28 05

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås