Gå direkt till innehåll
Vilken musik- och teatervecka i Västerås stadsdelar!

Pressmeddelande -

Vilken musik- och teatervecka i Västerås stadsdelar!

Föreställningarna duggar tätt runt om i Västerås den kommande veckan. Sju variationsrika program i sju stadsdelar kan den kulturintresserade ta del av. Stor kultur presenteras i små lokaler, gratis eller med blygsam entré eller och i regel med möjligheten att kombinera musik och teater med fika eller mat och dryck. Programmen ingår i Kultur i stadsdelarna och arrangeras i samarbete med Västerås stad och med stöd av Västmanlandsmusiken, Landstinget Västmanland och Riksteatern Västmanland.

Här är föreställningarna:

4:e teatern gästar Tillberga fritidsgård med sin rosade teatermonolog ”Ondskan” den 6 mars kl. 19.30. Pjäsen bygger på Jan Guillous roman. Samtliga roller spelas av Daniel Scherp och föreställningen följs av ett samtal lett av 4:e teaterns Marie Sundin. Denna kväll välkomnas inte bara ungdomar, utan även vuxna till fritidsgården.

Tomas Tjerneld och Torbjörn Grass ger ”Vad lite dåtid det finns nuförtiden” på Råby Centrum den 7 mars kl. 14.00. Föreställningen går just nu  för utsålda hus i Teatercaféet på Västmanlands Teater.Här finns det biljetter kvar till en billig penning (entré: 40 kr) för den som missat föreställningen. Den beskrivs som en musikalisk bakåtsaltomortal utan skor.

Barnfamiljer kan istället välja att göra en utflykt till Gäddeholms café. En timme senare, den 7 mars kl. 15.00 ges där musikteaterföreställningen ”Doktor Kling & Syster Violino”. Varför låter saxofonen så konstigt? Hur får man tyst på operasångerskan? Och hur tröstar man en gitarr som sprungit rakt in i en högtalare? Vi tittar in i Doktor Klings musikklinik och får under några sprudlande minuter möta såväl vimsiga visor som blyga tromboner och krassliga instrument. Doktor Kling ställer diagnos och den operationsglada Syster Violino lugnar och plåstrar om. Massor av härlig smittande musik och underfundiga texter av Per Dunsö framförs av Dunsö kapells Niklas Holtne som Doktor King och skådespelaren tillika musikern Povel Andersson som Syster Violino. Föreställningen vänder sig till barn 4–7 år men funkar precis lika bra för alla åldrar, inte minst då seniorer.

Ännu fler spännande gästspel för barn bjuds det på dagen därpå, den 8 mars kl. 16.00. Bullan Bäckby i Bäckbyhuset får besök av Boulevardteatern och ”Snigel Blå”, som utspelar sig i skogen hos en snigelfamilj och vänder sig till barn 3–6 år. Denna lilla teaterpärla ges i ett begränsat antal föreställningar i Stockholm och på turné, så man bör passa på att njuta av Roger Westberg. Han är verkligen i sitt esse i denna musikaliska och fantasifyllda rimsaga byggd på Einar Norelius bok.

Samtidigt, någon annanstans, bjuder Bullan Råby på ännu en succé när Mittiprickteatern gästspelar på Råby Centrum med ”Sigges hemligheter”. Det är en underfundigt underhållande historia som utgår från samtal med barn. Precis som för Bullan Bäckby är det fri entré, men vill man vara säker på att få biljett bör man hämta ut den i förväg på Råby Familjecentrum.

Yazzmen 4.3.Q besökte Palettens musikcafé på Vallby för ett år sedan och då både artister och publik stortrivdes med varandra gör de ett nytt framträdande den 12 mars. Musikcaféet öppnar kl. 17.30, konserten börjar kl. 18.00, det är fri entré och hembakt till låga priser. Jazzorkestern under ledning av Sven-Åke Johansson utlovar en bred och spännande repertoar, fyndiga arrangemang på evergreens och sentida melodier samt lättsamma presentationer. Namnet ska utläsas som 4 blåsare (trumpet, altsax, tenor och baryton), 3 komp (piano, bas, trummor) och en vokalist, sångerskan Camilla Geidemark.

Zinat Pirzadeh, Sveriges kanske roligaste kvinnliga stand up-artist, ger sin nya föreställning ”Ingen har dött av surströmming – än!”. Lokal är Kungsåra bygdegård den 13 mars, puben öppnar kl. 19.00 och föreställningen börjar en halvtimme senare. Den skildrar Zinats möte med Norrland och utlovar skratt, kulturkrockar och en eller annan sanning.

För info om kommande program, se foldern Kultur i stadsdelarna/Kulturprogram för barnfamiljer. Finns bland annat i Stadshuset, på kulturhus, bibliotek och mötesplatser och på stadens hemsida eller Västerås stads evenemangsdatabas på nätet

För mer information:
Kerstin Klingmann, kultursekreterare, 021-39 14 65, kerstin.klingmann@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås