Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vilken effekt har digitaliseringen på sysselsättningen?

Media hälsas välkomna att närvara vid en pressträff, där vi presenterar en rapport som är den första i sitt slag som har tittat på vilken nytta digitaliseringen har för Västra Mälardalen.

Datum och tid: måndag 23 mars klockan 17.00
Plats: Expectrum, Kopparbergsvägen 10 i Västerås

– Rapporten, som har gjorts av forskningsinstitutet ACREO Swedish ICT, visar på vilka samhällsekonomiska effekter en satsning på digital infrastruktur ger för såväl näringsliv som för offentlig sektor och samhällsinvånare, säger Per Fröling, IT-strateg, Västerås stad.

Rapporten är den första i landet som har tittat på sambandet mellan fiberbredband och sysselsättning i olika kommuntyper (glesbygd, mellanstora städer och större städer) samt även effekten på bilresande.

Vid pressträffen medverkar
Mikael Lagergren, IT-direktör Västerås stad
Ulrika Nilsson, samhällsbyggnadschef Länsstyrelsen i Västmanlands län
Mats Gunnarsson, regionutvecklingsdirektör Landstinget Västmanland
Marco Forzati, forskare ACREO Swedish ICT
Crister Mattsson, senior advisor ACREO Swedish ICT

Pressträffen genomförs i samband med att Västerås stad har bjudit in Västra Mälardalsregionens kommuner (Eskilstuna, Strängnäs, Enköping), länsstyrelsen och landstinget till ett strategimöte om digitalisering.

Mötet är upptakten till Svenska Stadsnätsföreningens årskonferens som, på initiativ av Västerås stad, hålls i Västerås 24–25 mars. Årskonferensen är en mötesarena för hela fiber- och bredbandsbranschen och under konferensdagarna behandlas olika ämnesområden inom IT, ekonomi, affärsmodeller, politik och teknik.

För mer information om pressträffen:
Per Fröling, IT-strateg Västerås Stad, 021-39 31 14

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås