Gå direkt till innehåll
​Viksängsdraget – en mötesplats för alla!

Pressmeddelande -

​Viksängsdraget – en mötesplats för alla!

Välkommen till Viksängsdraget, lördag 3 september kl 13-17. Stadsdelsfesten hålls för elfte året i rad, med något för alla åldrar; talangjakt, loppis, mat, ponnyridning, uppträdanden och – en 27 meter lång uppblåsbar hinderbana!

– Vi hoppas att ung som gammal ska få en rolig dag och att Viksängsborna ska känna sig stolta över sitt område, säger Madeleine Zethraeus, samordnare från Västerås stads fritidsgård på Viksäng.

Genom intervjuer med boende i området har det framkommit att många vill se gemensamma aktiviteter, bland annat som ett sätt att öka sammanhållningen. Ambitionen är att skapa en mötesplats där alla kan trivas och känna sig hemma, och att det är de lokala organisationerna, företagen och föreningarna som arbetar med det tillsammans.

– Till exempel är ungdomarna på fritidsgården med och arbetar under Viksängsdraget, vilket de tycker är jättekul, säger Madeleine Zethraeus.

Platsen för Viksängsdraget är grönområdet mellan Viksängsskolan och Storängsskolan. Arrangörer är Västerås stad, Svenska kyrkan, lokala hyresgästföreningen, Attendo och Kulturföreningen Vi i Viksäng.


För mer information:

Madeleine Zethraeus, Viksängs fritidsgård, Västerås stad
021-39 19 76, 021-39 08 34
Madeleine.zethraeus@vasteras.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås