Gå direkt till innehåll
Vi river Storängsskolan på Viksäng

Pressmeddelande -

Vi river Storängsskolan på Viksäng

Inom kort påbörjar vi rivningen av Storängsskolan. Den byggdes 1965 och för några år sedan dömdes lokalerna ut då de ansågs vara i för dåligt skick. Ingen skolverksamhet har bedrivits här sedan 2021. Här finns totalt fem byggnader, varav en är matsal. Alla byggnader förutom matsalen i hus A ska rivas.

Preliminär tidplan

Arbetet startar under vecka 43 eller 44. Vi börjar med att tömma och sanera lokalerna. Därefter genomför vi rivningsarbetet som beräknas vara klart kring årsskiftet. Arbetet kan komma att förlängas vid oförutsedda händelser.

Så här påverkas parkeringen och framkomligheten

  • Parkeringsytan vid skolan är öppen tills vidare, men kan komma att påverkas framöver. Vi meddelar via skyltar på plats inför en eventuell avstängning.
  • Du som parkerar här gör det på egen risk då arbetet medför visst damm och buller.
  • Transporter till och från arbetsområdet sker via Soldatgatan. Trafiken går som vanligt, men vissa förseningar kan uppstå. Det kan också förekomma visst buller.
  • Arbetsområdet kommer att stängslas in.

Vad händer sedan?

Kunskapsskolan har tecknat ett köpeavtal och tillträder fastigheten senast december 2024. En förutsättning för tillträde är att köparna erhåller bygglov för sin planerade skola.

Presskontakter

Niklas Hammarlund, byggprojektledare på teknik- och fastighetsförvaltningen.
021-39 29 54, niklas.hammarlund@vasteras.se

Isabell Lundberg, chef för mark- och exploateringsenheten.
021-39 16 61, isabell.lundberg@vasteras.se

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås