Gå direkt till innehåll
Fota: Avig Kazanjian
Fota: Avig Kazanjian

Pressmeddelande -

Vi återupprepar förra årets nyårssuccé

För tredje året i rad bjuder Västerås stad in till ett gemensamt nyårsfirande som avslutas med en specialkomponerad laser- och eldshow med nedräkning på stadshuset.
- Det här var superpoppis förra året med 8 000 besökare vid tolvslaget. Nu vill vi återupprepa succén, säger Alf Westerdahl, enhetschef Västerås Marknad och Näringsliv.

Nyårsfirandet kommer att äga rum på Fiskartorget/Stadsparken, med start klockan 23.30. Huvudnumret blir en spektakulär laser- och eldshow. Showen görs av Sveriges ledande på området, samma team som fixar showen till bland annat Summerburst. Hela showen kommer att vara komponerad till musik.

- Vi vill erbjuda ett bra och attraktivt alternativ till egna smällare och raketer. Det kommer bli en häftig show, säger Alf Westerdahl.

Ärofyllt uppdrag som nyårsvärd

Västerås stads gemensamma nyårsfirande startade år 2017, då kom 5 000 personer. Förra året kom över 8 000 personer ner till Fiskartorget för att fira in det nya året tillsammans. Det har nu blivit västeråsarnas firande, en festlig och folklig tradition. Vem årets nyårsvärd blir avslöjas den 27 december.

- Vi har en ny nyårsvärd varje år, som räknar ner tillsammans med publiken. Det här är ett ärofyllt uppdrag, säger Alf Westerdahl.

Säkrare firande för alla

Förutom att fira in det nya året i gemenskap syftar firandet även i år till att minska det totala antalet fyrverkerier i staden.

- Västerås stads gemensamma nyårsfirande bidrar till en ökad gemenskap och säkerhet för västeråsarna. Vi vet att många uppskattade det här evenemanget förra året och det är viktigt för oss att fortsätta traditionen. Vi bidrar till att det smäller mindre i andra delar av staden, när så många kommer till oss istället, säger Helene Öhrling, stadsdirektör.

Under firandet blir det även nyårstal av kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck.

Nyårsfirandet i korthet

Vad? Upplev tolvslaget i gemenskap och se en specialkomponerad laser- och eldshow

När? Den 31 december kl. 23.30.

Var? Fiskartorget och Stadsparken med stadshustornet som skådeplats

Pris? Fri entré

Vem? Alla är välkomna

För mer information kontakta:

Alf Westerdahl, enhetschef Västerås Marknad och Näringsliv AB 021-39 01 15

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås