Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vedbobackens ekonomiska förening får fortsätta att driva Vedbobacken

Vid tisdagens sammanträde beslutade nämnden för idrott, fritid och förebyggande, att ge Vedbobackens ekonomiska förening uppdraget att sköta driften av Västerås stads alpinanläggning Vedbobacken de kommande fem åren.

Vedbobackens ekonomiska förening har ansvarat för driften på uppdrag av Västerås stad sedan 2011. Avtalet har tidigare skrivits på ett år i taget, men inför den här säsongen ville Västerås stad få en mer långsiktig lösning för drift och utveckling. Därför har en upphandling för driften av alpinanläggningen Vedbobacken genomförts, där den anbudsgivare som uppfyllde kvalificeringen och hade lägsta totalkostnad och anbud tilldelades uppdraget.

På tisdagens sammanträde beslutade nämnden för idrott, fritid och förebyggande att tilldela Vedbobackens ekonomiska förening uppdraget att sköta driften av anläggningen. Avtalet är på 5 år, med möjlighet till 3+3+3 år som option.

- Vedbobacken är ett fantastiskt idrottsområde mitt i Västerås. Det känns otroligt bra att vi nu kan fortsätta utveckla Vedbobacken långsiktigt för idrott och rekreation både sommar och vinter tillsammans med Vedbobackens ekonomiska förening, säger Vicki Skure-Eriksson (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande.

    För mer information:

    Magnus Jansson
    Idrotts- och friluftschef, Västerås stad
    magnus.jansson@vasteras.se
    0765-69 36 67

    Vicki Skure-Eriksson (C)
    Ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande
    viktoria.skure.eriksson@vasteras.se
    070-320 41 61

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Västerås stad
    Stadshuset, Fiskartorgsentrén
    721 87 Västerås