Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vallby får en dansbana i 100-årspresent

I år firar Vallby Friluftsmuseum 100 år. Som en jubileumspresent har en enig Kulturnämnd beslutat att låta bygga en dansbana i anslutning till Folkets park och teater på området.

- Det känns fantastiskt att kunna lämna det här beskedet idag. Vallby friluftsmuseum är redan idag en plats och en verksamhet som både ligger många västeråsare varmt om hjärtat och är ett populärt besöksmål för människor som tillfälligt vistas i Västerås. När nu Folkets park och teater kompletteras med den här dansbanan kommer det dessutom innebära att vi har möjlighet till fler och bättre arrangemang här, vilket gynnar hela Västerås kulturliv och kommer att innebära många härliga ögonblick för generationer av västeråsare, säger kulturnämndens ordförande Markus Lindgren (MP)

  Folkets park och teater är en mycket uppskattad del på Vallby Friluftsmuseum. Återuppbyggnaden av folkparken och teatern har pågått under många år. Den kommer ursprungligen från Tillberga där den invigdes 1926. Parken flyttades till museet 1971 och invigdes vid friluftsmuseets 50-årsjubileum samma år. På Folkets park-teatrarna kunde man se teaterföreställningar, bondkomik, revyer, kuplettsångare och andra musikprogram.

  Danssugna kan ta en svängom
  Idag finns bara entréportalen och teatern bevarade, men i Tillberga fanns även en dansbana med tak och en serveringspaviljong. Som en del av Vallby Friluftsmuseums 100-årsfirande har nu alltså Kulturnämnden bestämt att investera i en dansbana för att göra Folkets park ännu mer som den var från början. 

  - Det betyder så mycket för museimiljön Folkets park att den nu kan kompletteras med den dansbana vi har saknat i alla år. Nu ser vi fram emot att kunna välkomna danssugna gäster till Folkets park framöver, säger Katarina Frost, chef för Västerås museer.

   Det blir nu Katarina Frosts uppdrag att ge förslag till Fastighetsenheten i Västerås stad på hur dansbanan ska byggas.


   För mer information, vänligen kontakta:

   Markus Lindgren, kulturnämndens ordförande (MP)
   Markus.Lindgren@vasteras.se
   021-393114

   Katarina Frost, chef för Västerås museer
   Katarina.Frost@vasteras.se
   021-398078

   Ämnen

   Kategorier

   Regioner

   Västerås stad
   Stadshuset, Fiskartorgsentrén
   721 87 Västerås