Gå direkt till innehåll
Stadsbibliotekets huvudbibliotek planerar nyöppning och stänger för förbättringsarbete 28-31 augusti.

Pressmeddelande -

Stadsbibliotekets huvudbibliotek planerar nyöppning och stänger för förbättringsarbete 28-31 augusti.

Huvudbiblioteket stängs mån-tors 28-31 augusti på grund av förbättringsarbete. Anledningen är en omorganisation, på just huvudbiblioteket, med syfte att skapa en organisation som tydligt knyter upp till bibliotekens uppdrag och lagkrav: "Bibliotek är en resurs som ger alla fri tillgång till information, kunskap och kultur och som inspirerar till att ta del av det. Därmed ges människor möjlighet att använda sin demokratiska rättighet att utvecklas, tänka, läsa, tala och skriva fritt."

Biblioteket ska vara ett självklart och naturligt stopp i västeråsarnas vardag, där det alltid är något intressant på gång. Nyöppningen den 1 september kl. 10.00 innebär: 

  • Huvudbiblioteket visar upp en ny inspirerande och välkomnande huvudentré med plats för aktiviteter och överraskande inslag.
  • Vi förbättrar vår service och ser till att användaren alltid ska få den hjälp den behöver.
  • Barn- och ungdomsavdelningarna har under sommaren fått rejäla ansiktslyft.
  • Ett specialiserat IT-center upprättas på fackavdelningen, där kunnig personal kan hjälpa och vägleda besökarna. Här finns all kopiering och utskrifter samlat på ett ställe. Här kan besökarna få hjälp med teknik för e-böcker, talböcker, använda våra publika datorer och mycket mera.
  • Nyöppningen av huvudbiblioteket är starten för en kontinuerlig utveckling av stadsbiblioteket och dess roll i samhället. Biblioteket ska alltid vara värt ett besök.

Bokbussen kommer under stängningstiden göra två tillfälliga stopp utanför huvudbilioteket: tisdag 29 augusti kl. 10.00-13.00 och onsdag 30 augusti kl. 10.00-17.00.

Våra stadsdelsbibliotek har öppet som vanligt under denna period och där finns möjlighet till utskrifter, kopiering och givetvis även böcker, filmer, spel och allt annat som hör ett bibliotek till.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås