Gå direkt till innehåll
Västerås stads Johan Ahlström nominerad till Årets Säkerhetsprofil i Sverige

Pressmeddelande -

Västerås stads Johan Ahlström nominerad till Årets Säkerhetsprofil i Sverige

Västerås stads medarbetare Johan Ahlström, riskingenjör på stadsledningskontoret, var nominerad till utmärkelsen Årets Säkerhetsprofil i Sverige. När utmärkelsen delades ut vid Säkerhetsgalan i Stockholm på måndagskvällen stod det klart att Hanna Linderstål blev Årets Säkerhetsprofil.

-Jag är både glad och stolt över att ha blivit nominerad till Årets Säkerhetsprofil 2024. Denna nominering är ett bevis på att Västerås stad ligger i framkant när det gäller beredskap och säkerhet. Genom att vara proaktiva har vi inte bara stärkt vår egen kommun, utan också hjälpt många andra genom att dela med oss av våra erfarenheter och lösningar. Det känns fantastiskt att vårt arbete får sådan uppskattning, säger Johan Ahlström, riskingenjör stadsledningskontoret, Västerås stad.

Johan Ahlströms nominering löd:

Johan Ahlström är riskingenjör i Västerås stad och engagerar sig bland annat i civilt försvar och beredskapsfrågor på ett engagerat och entusiasmerande sätt. Med ett stort lugn och en professionell framtoning har han satt Västerås på kartan genom att få staden att satsa miljonbelopp på ökad beredskap, framgångsrik krishantering och ökat antal trygghetspunkter i staden. Han har ett ödmjukt förhållningssätt, lyfter gärna fram sina medarbetare och är en sann förebild, som kan inspirera andra att lyckas i säkerhets-, trygghets- och beredskapsarbetet.

Kontakt:

Johan Ahlström, riskingenjör stadsledningskontoret Västerås stad

Telefon direkt: 021-391714, 076-5690368

johan.ahlstrom@vasteras.se

Årets Säkerhetsprofil har delats ut årligen sedan 2010 och vanns förra året av Melina Mellin, säkerhetschef på Södertälje sjukhus.

De tre nominerade i år var Johan Ahlström. riskingenjör, Västerås stad, Ralph Benton, chief security & information security officer, Schibsted och Hanna Linderstål, grundare och vd, Earhart business. Vinnaren utsågs på Säkerhetsgalan i Stockholm den 30 september. Det blev alltså Hanna Linderstål. Hennes nominering löd:

Hanna Linderstål är inte bara vd och grundare av ett cyberunderrättelseföretag, utan också en karismatisk föreläsare med oändlig energi! Hon har en bred kompetens inom flera områden och har tillfört nya dimensioner till samhällssäkerhet. Hon har bland annat tagit fram ett AI-baserat stöd för krisövningar, fungerar som rådgivare till myndigheter och internationella organisationer och är dessutom engagerad i flera intresseorganisationer. Med ett skarpt öga för detaljer och ett djupt samhällsengagemang är hon en folkbildare utöver det vanliga.

Juryn som utsåg Årets Säkerhetsprofil 2024 bestod av Jenny Persson, Aktuell Säkerhet, Lotta Eriksson, Företagsuniversitetet, Richard Buske, Secnet, Kristiina Mellin och Per Lundqvist, ASIS, Johan Sjöberg, Svenskt Näringsliv, Jaak Akker, SIG Security, Lina Ilmrud, Qnet och Melina Mellin, Årets Säkerhetsprofil 2023.

Ämnen

Regioner

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås