Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västerås stad säljer Kristiansborgsbadet och byggrätter för skola och bostäder till Hemsö

Kommunfullmäktige beslutade under torsdagen att godkänna avtal mellan Västerås stad och Hemsö. Avtalen innebär att Hemsö köper Kristiansborgsbadet och byggrätter för skola och bostäder. Kristiansborgsbadet kommer att utvecklas till en modern motions- och friskvårdsanläggning med simbassäng. Hemsö har tecknat avtal med Actic som ska driva badet. Actic driver redan idag gym och bad på Kristiansborg.

‒ Vi är glada att äntligen komma i mål med en långsiktig lösning för Kristiansborg. Med den här affären så sparar kommunen pengar, samtidigt som Kristiansborgsbadet blir upprustat och badmöjligheten blir kvar. Samtidigt skapas nya bostäder i ett bra läge, och nya eftertraktade skollokaler, säger Jesper Brandberg (L), ordförande fastighetsnämnden.

Hemsö har idag flera utbildningsfastigheter i området kring Kristiansborg och i och med byggrätterna får de också möjlighet att bygga en högstadie- och gymnasieskola samt bostäder. Byggrätten för skolan är 6 800 kvadratmeter och 4 700 kvadratmeter för bostäder. Se bifogad karta.

‒ Att kunna bidra till stadsutvecklingen i Västerås genom den här affären känns väldigt roligt. Dels ska vi modernisera Kristiansborgsbadet, dels blir det möjligt för oss att utveckla en helt ny skola samt bostäder, något som efterfrågas i staden, säger Emma Karlsson, Projektutvecklare på Hemsö.

Ombyggnationen av Kristiansborgsbadet planeras att starta sommaren 2021.

Mer information om Kristiansborgsbadet och utvecklingen av Kristiansborgsområdet finns på Västerås stads webb.

Kontaktperson

Jesper Brandberg

Ordförande fastighetsnämnden

Tel: 021-39 13 98

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås