Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västerås stad öppnar ny MIKA-mottagning

Den 30 augusti är det dags för Västerås stads nya MIKA-mottagning att öppna dörrarna för första gången. Mottagningen riktar sig till att hjälpa och ge stöd till personer som säljer sexuella tjänster. Även anhöriga till personer som säljer sexuella tjänster kan ringa till mottagningen för rådgivning.

Tidigare i våras beslutade Individ- och familjenämnden att en MIKA-mottagning skulle öppnas i Västerås. Socialtjänstens enhet, Centrum mot våld (CMV), fick i uppdrag att förbereda öppnandet och driva mottagningen. Nu är alla förberedelser klara och den 30 augusti öppnar MIKA-mottagningen sina dörrar för att hjälpa personer över 18 år som säljer sexuella tjänster, har ett sexuellt självskadebeteende eller blir utsatta för människohandel för sexuella ändamål.

- Vi vet inte exakt hur många som säljer sex i Västerås idag, men vi ser att utsattheten är utbredd och rör sig nedåt i åldrarna. Det känns jätteviktigt att vi nu har fått denna mottagning på plats och äntligen kunnat öppna, säger Anna Åberg, enhetschef för Centrum mot våld

    De som söker sig till mottagningen kommer få hjälp med stöd, rådgivning och hjälp i kontakten med vården. Personer som har anhöriga som säljer sex, har ett sexuellt självskadebeteende eller blir utsatta för människohandel för sexuella ändamål kan också ringa till mottagningen för rådgivning.

    All kontakt med mottagningen är kostnadsfri och personalen har tystnadsplikt. Du som söker hjälp kan även välja att vara anonym i din kontakt med mottagningen.

    Mottagningstelefon: 021-39 37 10, varje vardag mellan kl. 13.00 -14.30
    Mottagningsmail: cmv@vasteras.se


    Kontakt:

    Anna Åberg, Enhetschef för Centrum mot våld
    Mejl: anna.aberg@vasteras.se
    Telefon direkt: 021-39 16 49

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Västerås stad
    Stadshuset, Fiskartorgsentrén
    721 87 Västerås