Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västerås stad och Västmanlandsmusiken ger 75 sommarkonserter

Västerås stad arrangerar i samarbete med Västmanlandsmusiken cirka 75 konserter runt om i Västerås i sommar.

 

Paletten på Vallby
I Vallby, längst in på Allmogeplatsen, finns året runt ett litet café, Paletten. I juli blir det levande musik på Paletten varje onsdag kl. 15.00. Till exempel unga musiker kammarmusikprogrammet vid Mälardalens högskola och från Örebro musikhögskola som ger tre olika konserter: Duo Haväng spelar 8/7, Ren Essens den 15/7 och Gabriel och Säde med svensk och estnisk folkmusik den 29/7. Även den 1/7 och den 22/7 blir det levande musik på Paletten genom Svenska kyrkan.

Grillkvällar i Upplevelseparken

Bakom Paletten finns Vallby upplevelsepark med bland annat ett utomhusgym. Här bjuds det på grillkvällar med levande folkmusik tre torsdagkvällar kl. 17.00 – 18.30. Den 16/7 bjuder Simon Stålspets på Strövtåg i folkton med en uppsjö av olika instrument. 6/8 avslutas säsongen med svensk och estnisk folkmusik med Gabriel och Säde. Vid dåligt väder flyttas musiken in på Paletten.

Våffelkafé vid Viksängskyrkan

Varje vardag kl. 11 – 15 t o m den 21 augusti har sommarcaféet öppet kl. 11 – 15 för den som vill njuta av hembakta bullar. Varje tisdag kl. 13 – 15 blir det våffelcafé och vid några tillfällen också konsert. Duo Häväng gästar våffelcaféet den 7 juli kl. 13.30, slagverkarna i Ren Essens den 21/7 kl. 13.30 och Gabriel och Säde den 11/8 kl. 13.30.

Sommarcafé utomhus vid Irsta församlingshem

Den som är sugen på en liten utflykt kan besöka Irsta församlingshems sommarcafé, Skuffé. Här är det öppet tisdag – torsdag kl. 13 – 16 t o m den 2 juli med besök av Duo Haväng den 2/7 kl. 13.30. Gabriel och Säde ger en konsert den 6/8 kl. 13.30.Konserter inom äldreomsorgenMerparten av konserterna ges även på äldreboenden runt om i Västmanland.

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås