Gå direkt till innehåll
Samverkansmöte 21 oktober 2024
Samverkansmöte 21 oktober 2024

Pressmeddelande -

Västerås stad och Polisen enas om åtgärder mot brottslighet

Västerås stad och Polisen har nu enats om nästa steg i arbetet för att minska brottsligheten i kommunen. I våras presenterades en lägesbild över brottsligheten i kommunen och nu arbetas en åtgärdsplan fram som ska beskriva de insatser som ska genomföras under de kommande två åren.

Trygghetsrådet möttes 18 oktober. På måndagen den 21 oktober samlades representanter från Västerås stad, polisen i Västerås och Region Västmanland för att diskutera orsaker till olika typer av brottslighet och föreslå konkreta åtgärder. De främsta fokusområdena som lyftes under mötet var otrygghet och brott i skolmiljö, narkotika, våld i nära relation, internet som brottsplats och nätverkskriminalitet.

Staffan Jansson (S) kommunstyrelsens ordförande och Lars Jansson, lokalpolisområdeschef, delar på ordförandeskapet i Trygghetsrådet.

– Vi vill utveckla insatser där vi tidigare kan stötta föräldrar och familjer med social problematik. De insatser som ger evidens och effekt ska genomföras, säger Staffan Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Västerås och ordförande i Trygghetsrådet.

Den nya lägesbilden över brottsligheten i Västerås, som presenterades i våras, underströk särskilt vikten av förebyggande insatser mot narkotika och våld, samt betydelsen av att stärka barn och ungas förutsättningar. Den nya åtgärdsplanen kommer att konkretisera de insatser som planeras, och den kommer att publiceras vid årsskiftet på Västerås stads hemsida.

Information om den nya lägesbilden och Trygghetsrådet:

Ny lägesbild över brottsligheten i Västerås kommun

Här kan du läsa mer om Trygghetsrådet

Kontakt:

Joanna Jonasson, strateg trygghetsskapande och brottsförebyggande frågor stadsledningskontoret Västerås stad

joanna.jonasson@vasteras.se

Telefon direkt 021-39 40 32

Telefon växel 021- 39 00 00

Staffan Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande och ordförande i Trygghetsrådet

Telefon 021 - 39 32 31




Staffan Jansson (S) kommunstyrelsens ordförande och ordförande i Trygghetsrådet och Lars Jansson, lokalpolisområdeschef och ordförande i Trygghetsrådet

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås