Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västerås stad lanserar ny chattbot, uppdaterar Mitt Västerås-appen och designar om webbplatsens startsida

Västerås stad tar nya steg för att förbättra kommunikationen med invånarna och göra det enklare att komma i kontakt med staden, utföra ärenden och få svar på frågor. Detta är en del av vårt nya koncept “Staden i fickan”, som syftar till att göra staden mer tillgänglig och aldrig längre bort än mobiltelefonen i fickan.

- Vi ska vara en organisation som är bra på att använda modern teknik. Det är en nödvändighet i alla våra verksamheter för att klara välfärdsuppdraget och skapa effekt för de vi finns till för. Det här är ett viktigt steg för organisationen på vår fortsatta digitaliseringsresa så att vi kan fortsätta skapa ”Alltid bästa möjliga möte” med invånare och andra målgrupper.” säger stadsdirektör Helene Öhrling.

Uppdaterad Mitt Västerås-app

Mitt Västerås-appen har fått ett nytt utseende och upplägg. Den erbjuder nu enklare tillgång till aktuell information och personliga anpassningar baserade på intresse. Appen kommer också att få fler funktioner och information från fler verksamheter. Appen fyller en viktig funktion vid större kriser och särskilda händelser. Trygghetsrelaterade anmälningar och vanliga felanmälningar, som tidigare gjordes via appen "Tryggare Västerås", kan nu göras direkt i Mitt Västerås-appen under rubriken "Felanmälan".

Ny startsida och AI-funktioner på webben

Webbplatsens startsida har också fått nytt utseende och ökade möjlighet att komma i kontakt med Västerås stad. Vi har också lagt till nya AI-funktioner som hjälper till att föreslå sökord, populära sidor och relevant information baserat på tid på dygnet, årstid och användarens geografiska plats.

En ny chattbot, som använder AI-teknik, är nu tillgänglig på webben. Den är “ny på jobbet” och kommer att bli bättre ju mer träning den får. Om den inte ger ett bra svar av den idag, så kan den mycket väl ha lärt sig svaret till imorgon. Chattboten tränas för att svara på frågor om specifikt Västerås stads verksamheter och är öppen alla tider på dygnet.

Framtida möjligheter

Vi tror på att börja använda våra tekniska lösningar snabbt, utvärdera och justera vartefter användningen kommer igång. Våra användare och invånare har varit involverade inför förändringarna. men för att kunna vidareutveckla behöver vi fortsätta samla användarfeebdback och kunskap om behov. Vi undersöker också möjligheten att kunna ta emot Viktiga Meddelanden till Allmänheten (VMA) direkt i appen. Ett annat exempel på möjliga användningsområden är att kunna visa tillgängliga p-platser i p-husen, vilket kan vara bra för den som planerar en shoppingtur till city.

- Vi vill ge våra invånare bästa möjliga digitala service och förutom fler funktioner i appen tittar vi på kontaktmöjligheter såsom videochatt. Vi kommer även att utveckla fler e-tjänster som ska underlätta för våra invånare i vardagen. Nya digitala tjänster omfattar satsningar på teknik men vi lägger även mycket tid på att ständigt förbättra innehållet för att det ska vara tydligt och enkelt att förstå, säger Sara Eklind, kommunikationsdirektör

Den nya appen kan laddas ner från appbutikerna fr o m den 4 juni.

För mer information

Kommunikationsdirektör Sara Eklind, 021 – 39 03 70, sara.eklind@vasteras.se.


Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås