Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västerås stad kan få EU-stöd till flera internationella hållbarhetsprojekt

Västerås stad har tillsammans med partner från flera Östersjöländer passerat den första av två granskningar från EU för att få framtida stöd i internationella projekt. De 81 bästa projektidéerna av 282 stycken totalt har blivit inbjudna att utveckla sina förslag vidare.

– Det är jätteroligt att vi fått fart i vårt internationella arbete och får möjlighet att utveckla konkreta projektförslag i en fullständig ansökan om EU-finansiering. Tillsammans med andra samarbetspartner har vi i första steget möjlighet att få ny kunskap och dela erfarenheter, för att framåt kunna bidra till ett mer hållbart Västerås, Östersjöområde och EU, säger Charlotta Filling, internationell strateg i Västerås stad.

Det ena projektet handlar om att genomföra åtgärder i stadens kemikalieplan för att minska farliga kemikalier i Västerås, särskilt i förskolorna. Det andra projektet handlar om hur människor rör sig i städer idag och hur vi ska göra för att människor ska välja mer hållbara sätt att röra sig i städerna i framtiden. EU-finansieringen söks från Interreg Baltic Sea eller som det kallas i folkmun: Östersjöprogrammet.

För mer information:
Charlotta Filling, internationell strateg, Västerås stad, ewa.charlotta.filling@vasteras.se, 021-39 26 36

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås