Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Västerås stad inviger framtidens trädgård vid Klockarkärlekens gruppboende

På torsdag 4 juni klockan 14.00 invigs Klockarkärlekens nya utemiljö av äldrenämndens ordförande Solveig Nilsson.

Genom projektet framtidens trädgård har Klockarkärleken fått en ny utemiljö. Klockarkärlekens gård har blivit större då en bit av framsidan inhägnats med en gärdsgård. De boende kan ta sig runt på de nya gångarna eller vila en stund på den nya uteplatsen. Under sommaren kommer det att finnas både vinbär och hallon att smaka på. En friggebod har fått fönster, disk och hyllor så att den kan användas som sommarcafé. Till sommaren flyttar hönsen in i det nya hönshuset.

Projekt framtidens trädgård
Framtidens trädgård är ett projekt vid tre äldreboenden i Västerås. Syftet med projektet är att utveckla trädgårdsmiljöer och arbetsformer som stimulerar till utevistelse. De tre boendena är Södergårdens äldreboende, Klockarkärlekens gruppboende och Resmilans servicehus. Personal, boende och anhöriga har varit delaktiga i att utveckla gårdarna.

För mer information kontakta:
Daina Måsviken, projektledare framtidens trädgård, 021–39 31 12
Solveig Nilsson (S), ordförande äldrenämnden, 021–39 13 99
Eva Sahlén, direktör sociala nämndernas förvaltning, 021–39 14 68

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås