Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västerås stad fördjupar samarbetet med Mentor Sverige

Västerås stad fördjupar sitt samarbete med Mentor Sverige. Ungdomar i åldern 13-17 år kommer att erbjudas möjlighet att delta i ett 12 månader långt mentorprogram.

Verksamheten syftar till att stärka ungas självkänsla och framtidstro genom en vuxen förebild. Mentorerna är vanliga vuxna över 20 år som vill engagera sig för en ungdom.

– Vi ser att det saknas broar mellan unga och vuxna här i Västerås och att många ungdomar saknar en vuxen att tala med. I mentorprogrammet får man en extra vuxen att prata med och inspireras av. Det får unga att växa och utvecklas. Vi hoppas att fler vill bli mentorer, säger Vlora Sudjada, koordinator för Mentor i Västerås.

Mentorskapet är ett strukturerat program som sträcker sig över 12 månader och består av regelbundna träffar mellan en ungdom och en vuxen. Fika, plugga och besöka mentorns arbetsplats är vanliga aktiviteter. Målet med att ses är att kunna ha möjlighet att prata om stort som smått. Om allt som känns osäkert, kul och viktigt som tonåring. I programmet ingår också gemensamma aktiviteter med andra mentorpar.

– Allt fler ungdomar vill ha en egen mentor, och vi vill att så många som möjligt ska få chans till det. Våra undersökningar visar att 85 procent av de ungdomar som deltagit i mentorprogrammet upplever att det gett ökad självkänsla, säger Karin Jordås, generalsekreterare på Mentor Sverige.

Mentorerna väljs ut genom bland annat intervjuer och kvinnor matchas med tjejer och killar får en manlig mentor.

Läs mer på www.mentor.se


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Vlora Sudjada, koordinator Mentor i Västerås, 076-569 17 31
Karin Jordås, generalsekreterare Mentor Sverige, 076-526 35 86

 

 

Ämnen

Taggar

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås