Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västerås stad får ny kulturchef

Mats Widelund blir Västerås stads nya kulturchef, efter fyra år i Eskilstuna i samma roll. Från 2005 till 2018 var Mats chef för Kulturskolan i Västerås.

– Det känns bra att komma tillbaka till Västerås, den stad där jag gått gymnasiet och arbetat som kulturskolechef under 13 år. Jag vill vara med att utveckla kulturlivet i Västerås, och utveckla Västerås med kultur. Jag vill bidra till att fler tar del av kulturverksamheten och att den blir relevant för ännu fler målgrupper, säger Mats Widelund.

Mats läste musik på Carlforsska gymnasiet där han gick ut 1983, för att sedan studera till musiklärare på musikhögskolan i Örebro. Mats arbetade sedan som lärare och chef på flera kulturskolor och grund- och gymnasieskolor innan han började som chef för Kulturskolan i Västerås. Där var han bland mycket annat med och byggde ut undervisningen i teater och bild.

– Vi är väldigt glada över att Mats har tagit det här uppdraget. Han har en gedigen erfarenhet från vår egen verksamhet sedan tidigare, och även från kulturverksamheterna i Eskilstuna. Både vi och kulturnämnden är supernöjda, säger Lenny Hallgren, direktör för kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen.

Mats efterträder Niclas Lindberg, som nu blir idrottschef i Haninge kommun.

Vid frågor, kontakta:
Mats Widelund, kulturchef vid Västerås stad
Telefon: 021-39 15 79
mats.widelund@vasteras.se


Lenny Hallgren
Telefon: 021-39 15 15, direktör för kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen
lenny.hallgren@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås