Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västerås på god väg att uppnå klimatmål

Västerås har sedan 2012 haft ett klimatprogram med ett tufft mål och tydliga åtgärder för att minska klimatpåverkan med 60 procent fram till år 2020. Genomförandet av åtgärderna i Klimatprogrammet börjar nu ge effekt och utsläppen av koldioxid har minskat med 34 procent.

Klimatprogrammets mål och åtgärder kommer nu att gås igenom och justeras.

Av åtgärderna i programmet har de flesta påbörjats och några har också hunnit genomföras. Det handlar bland annat om start av den nya kollektivtrafiken Smartkoll – kollektivtrafik med hög turtäthet av biogasdrivna bussar.

– Visst är det kul att vi redan nu når en minskning med 34 procent. Men vi ska nu se över vår verksamhet och hitta ännu fler åtgärder som kan bidra till att vi påverkar klimatet i ännu lägre grad än idag, säger Anna Jungmarker, klimatstrateg Västerås stad.

Den nya versionen av Klimatprogrammet kommer att presenteras för kommunfullmäktige vid årsskiftet.

För mer information vänligen kontakta:
Anna Jungmarker, klimatstrateg, Västerås stad, 021-39 23 97, anna.jungmarker@vasteras.se

Mer information:
Klimatprogrammet från 2012 med mål och åtgärder finns att ladda ner här.

Relaterad information:
Anna Jungmarker är ansvarig för den ansökan som ligger till grund för att Västerås är en av finalisterna i WWFs tävling Earth Hour City Challenge. På grund av sin finalplats får Västerås driva kampanjen We Love Cities, som handlar om att belysa klimatfrågan men i första hand om kärleken till sin stad och dess invånare. Kampanjen We love Västerås, som pågår fram till den 28 mars vilket är samma dag som Earth Hour inträffar, handlar om stolthet över vår stad och över det vi har åstadkommit inom klimatfrågan men också om kärleken till staden och dess invånare. Man kan rösta varje dag på welovecities.org/vasteras och tagga så ofta som möjligt med #welovevästerås i sociala medier. Det går även att lämna in förslag på hur staden kan bli bättre genom #welovevästerås och på welovecities.org/vasteras.

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås