Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västerås nyårstradition nystartar med laser- och eldshow

Västerås stads gemensamma nyårsfirande nystartar nu efter två års uppehåll. Det blir en spektakulär laser, eld- och fyrverkerishow på Fiskartorget för att fira in 2023.

-Vi vill att det ska bli en spektakulär avslutning på det gångna året och en häftig gemensam inledning på 2023. Det firande som vi genomför på Fiskartorget kommer i år bestå av en specialkomponerad laser- och eldshow med bland annat 20 meter höga eldpelare samt en del fyrverkerier i slutet. Hela showen är komponerad till musik, säger Alf Westerdahl, evenemangschef på Visit Västerås/Västerås stad.

-Förutom att fira in det nya året i gemenskap syftar firandet även i år till att minska det totala antalet fyrverkerier i stan. Vi vill erbjuda ett bra och attraktivt alternativ till egna smällare och raketer, säger Alf Westerdahl.

Firandet inleds klockan 23.00 då det blir bland annat musik, filmer och publikbilder på en storbildsskärm på Fiskartorget. Klockan 23.30 drar huvudshowen igång. Huvudnumret blir laser- och eldshowen med nedräkning på stadshusfasaden.
En nyårsvärd kommer leda oss genom kvällen och det blir nyårstal av kommunstyrelsens ordförande Staffan Jansson (S).

De två senaste åren har Västerås stad inte kunnat genomföra nyårsfirandet på grund av pandemin.

-Senast vid årsskiftet 2019-2020 blev nyårsfirandet på Fiskartorget en stor succé, över 10 000 personer tog sig dit för att fira in det nya året tillsammans. Vår förhoppning är att succén ska upprepas i år och att firandet fortsätter att vara en festlig och folklig tradition i Västerås, säger Alf Westerdahl.

Firandet kommer att ha lasershowen med nedräkning på stadshuset som huvudnummer. Men för att förstärka lasershowen blir det också en del fyrverkerier och eldpelare. En del av fyrverkeriet är så kallade tysta fyrverkeripjäser, vilket innebär att de ljudliga smällarna låter betydligt mindre. Det kommer dock att bli en del vanliga fyrverkerier också.

Kontaktperson för media

Alf Westerdahl, evenemangschef på Visit Västerås/Västerås stad, 021-39 01 15

Vad?

Upplev tolvslaget i gemenskap och se en specialkomponerad laser- och eldshow.

När?

Den 31 december klockan 23.00.

Var?

Fiskartorget och Stadsparken med stadshuset som skådeplats.

Pris?

Fri entré.

Vem?

Alla är välkomna.

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås