Gå direkt till innehåll
Västerås Kulturnatt 2023

Pressmeddelande -

Västerås Kulturnatt 2023

Lördagen den 16 september är det dags för Västerås Kulturnatt. Från klockan 15.00 till 24.00 kommer Västerås kulturliv att bjuda på sång, dans, musik, teater, konst och andra kulturella upplevelser.

Västerås kulturnatt har arrangerats sedan 1990 och har sedan dess varit en stor folkfest på gator och torg i Västerås centrum där västeråsarna får möta stadens fantastiska kulturliv. På drygt 30 olika platser i centrala Västerås kan besökarna uppleva det mesta:

  • Fynda böcker på Västerås stadsbiblioteks bokloppis på fackbiblioteket.
  • Se paradorkestern Västerås Youth Marching Band tåga genom staden.
  • Fascineras över TRIX gycklargrupp.
  • Upplev ljusinstallation vid Västmanlands teater.
  • Beröras av konst på såväl Västerås konstmuseum som på andra gallerior.

Västerås stads gatuartsister kommer att dyka upp på lite olika platser och sommarmusikanterna underhåller på stan under kvällen.

Växhuset riktar eftermiddagen till barn och familjer. Filiokus Fredrik trollar, det spelas teaterföreställningar och är högläsning med en barnboksförfattare. Det anordnas även ett disco för barnen och kulturbanken finns på plats. Under kvällen tar ungdomarna över och det blir lokala band som spelar, framträdande av Västerås gatuartister, ungdomsteater, dans och mycket annat. Växhusets café har öppet till klockan 23.00.

Hela programmet med tider och kartor hittar du på Kulturnattens hemsida.

Kontaktperson: Michael Bäck, 021–398542, 072–146 68 83

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås