Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västerås Kulturnatt 2022 – äntligen live i centrum igen!

Efter två års digitala lösningar på grund av coronapandemin kommer vi nu äntligen att kunna fira Kulturnatten tillsammans i centrala Västerås, lördagen den 17 september. Från klockan 15.00 till 24.00 kommer Västerås kulturliv att bjuda på sång, dans, musik, teater, konst och andra kulturella upplevelser.

Västerås kulturnatt har arrangerats sedan 1990 och har sedan dess varit en stor folkfest på gator och torg i Västerås centrum där västeråsarna får möta stadens fantastiska kulturliv.

  På drygt 30 olika platser innanför Cityringen samt på Västerås Konstskola och Culturen kan besökarna uppleva det mesta. Bland annat en chans för både barn och vuxna att prova på dans, fynda böcker på Västerås stadsbiblioteks populära bokloppis på fackbiblioteket, sjunga med gospelkörer på Café Mosaik, se Västerås Youth Marching Band paradorkester tåga genom staden, fascineras över TRIX gycklargrupp, dansa på Stora Torgets dansbana eller på discot i Vasaparken och beröras av konst, på såväl Västerås konstmuseum som på andra gallerior.

  I år uppträder en av Västerås stads kulturstipendiater, Sofia Svensson, på Viktor Larssons plats. Där blir det också en hyllning till Stevie Wonder under kvällen, med Trio X, Sharon Dyall och Lars Säfsund.

  Hela programmet, med tider och en karta över platserna, hittar du på Kulturnattens egen webbplats, vasteraskulturnatt.se.

  För mer information
  Michael Bäck
  Producent/projektledare, Västerås stad
  021-398542, 072-146 68 83
  michael.back@vasteras.se

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner

  Västerås stad
  Stadshuset, Fiskartorgsentrén
  721 87 Västerås