Gå direkt till innehåll
Vasaparken i Västerås är en av många platser som betyder något för många. Vad tycker du?
Vasaparken i Västerås är en av många platser som betyder något för många. Vad tycker du?

Pressmeddelande -

Västerås invånare bidrar till förbättringen av parker och grönområden

Under hösten kan alla i Västerås tycka till om parker och grönytor genom att vara med i en enkät som Västerås stad tagit fram.

Genom att delta i en enkäten kan du som västeråsare bidra till att öka kunskapen om just dina favoritplatser. Informationen kommer hjälpa Västerås stad att fatta beslut om hur vi kan värna, utveckla och bevara kommunens gröna vardagsrum.

Västerås är en populär kommun att bo, leva och verka i - och kommunen växer. Detta betyder att parker och gröna rum delas av allt fler. Västerås stad vill därför få en ökad kunskap om hur olika gröna områden används.


Marianne Holgersson är landskapsarkitekt och arbetar med stadens gemensamma grönytor. "Det är viktigt att vi får reda på vad som betyder mycket för de som bor i staden. Vad som är bra att tänka på för oss som arbetar med till exempel parkplanen för Västerås."

"Vi är så nyfikna på vad vi får in för svar och hoppas att många tar chansen att svara på enkäten," säger Charlotta Enghag, som också är landskapsarkitekt och arbetar med Marianne Holgersson på gata- och parkenheten i Västerås.

Finns det en plats som är viktig för dig? Som gör dig glad? Eller som känns obekväm att vara på? Välj en plats du tycker om eller ogillar, en plats som är perfekt eller har förbättringspotential. Det kan vara en park, en plats ute i skogen eller en annan plats du kan befinna dig på eller besöka utomhus.

Med hjälp av en enkät med karta där du märker ut de platser du vill kommentera och berättar vad du tycker gör just du din röst hörd.

Enkäten är anonym och tar några minuter att genomföra. Du hittar enkäten på vasteras.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås