Följ Västerås stad

Västerås först i landet med helhetslösning för parkering

Pressmeddelande   •   Nov 04, 2013 09:16 CET

Vid årsskiftet lanseras en ny betalmetod för de som parkerar i Västerås. Med den mobila parkeringsappen EasyPark betalas för exakt den tid man parkerar.

Västerås stad har handlat upp ett nytt mobilt betalningssystem från EasyPark. I och med detta blir Västerås först i landet med att erbjuda en helhetslösning med betalningsalternativ som app, sms, talsvar och hemsida förutom de redan befintliga biljettautomaterna. Dessutom läggs det inte på någon avgift utöver parkeringsavgiften.

– Vi vill erbjuda kunderna en helhetslösning. Det ska vara enkelt för alla att betala eftersom olika lösningar passar olika personer. Fördelen med appen är att man själv reglerar exakt den tid man vill parkera. Dessutom finns EasyPark i hela Sverige, vilket är bra för alla Västeråsbor som dagligen pendlar till till exempel Uppsala och Stockholm, säger Anneli Asplin, trafikplanerare i Västerås stad.

Genom att använda gps-positionering lämnas förslag på parkeringsområden i närheten.

Det går även att betala boendeparkering via appen.

 I Västerås finns cirka 2 000 kommunala parkeringsplatser där betalning idag sker med mynt, kort eller sms. För att modernisera betalsättet introduceras nu en ny mobil betalningslösning.

Så här fungerar EasyParks app i Västerås
För att börja använda EasyPark laddar man ner appen och fyller i sin adress och väljer betalmetod (kort eller faktura). I samband med registreringen skickar EasyPark en dekal att sätta på vindrutan, men det går att börja använda EasyPark direkt utan dekal på Västerås gatumark.

I appen fyller man sedan i områdeskod alternativt låter appen sköta positioneringen och startar parkeringen. Därefter kan man stoppa eller förlänga parkeringen utifrån sina unika behov.

För mer information:
Anneli Asplin, trafikplanerare Västerås stad, 021-39 24 57.
Anders Bäck, VD EasyPark Sverige, 0733-254 036, anders.back@easypark.se


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad
Gå i skola i Västerås
Västerås är årets studentstad