Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västerås fjärde bästa cykelstaden i Sverige

Västerås är en av de bästa städerna i landet för cyklister. Det visar Cykelfrämjandets undersökning av hur kommunerna satsar på cykelåkandet. Enbart Varberg, Malmö och Göteborg hamnar före Västerås.

 

Cykelfrämjandet har jämfört 17 kommuner när det gäller infrastruktur, aktiviteter, cykelpolitik och marknadsföring. Västerås täcker in alla områden som granskats och fick full poäng för punkten Cykelpolitik, tack vare den handlingsplan för ökat cyklande som antogs förra året. 

- Handlingsplanen är en jättebra utgångspunkt för vårt fortsatta arbete med att få Västerås att leva upp till epitetet Cykelstaden.

 Det säger Västerås stads transportrådgivare, Linnea Viklund, i en kommentar till rapporten.

 Andreas Porswald (MP) kommunalråd och ordförande i Tekniska nämnden kommenterar Cykelfrämjandets undersökning så här: 

- Det känns mycket bra att vi får beröm av Cykelfrämjandet för våra åtgärder. 2009 antog Tekniska nämnden en handlingsplan för ökat cyklande och det stärker Västerås som en cykelstad. Politiken har prioriterat cykelfrågorna under mandatperioden.

 Bland annat invigdes en ny cykelbana mellan Dingtuna och Västerås 2009. Samma år byggdes en cykeltunnel vid Erikslund, vilket gör passagen av riksväg 66 säkrare.

 

 Mer information

Linnea Viklund, transportrådgivare, 021-39 26 10

 Andreas Porswald, ordförande Tekniska nämnden, 0765-69 02 41

 

 

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås