Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västerås Fairtrade City firar fyra år med lokal prisvinnare

Coop Konsum City har blivit utsedd som en av landets tio bästa butiker på att lyfta fram Fairtrade- produkter. Det tänker Västerås Fairtrade City fira i samband med årsdagen den 6 december med prisutdelning och festligheter på Stora torget.

I samband med den nationella kampanjen Fairtrade Fokus 2014 har butiker från hela landet deltagit i Fairtrades butikstävling topp-10. Kampanjen Fairtrade Fokus syftar till att under två veckor i oktober uppmärksamma hur Fairtrade kan göra skillnad för miljoner odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom. En av de tio butikerna som var bäst på att lyfta fram Fairtrade är Coop Konsum City i Västerås.

– Att handla Fairtrade-märkta produkter är att stödja en hållbar utveckling och rättvisare villkor för de som inte har det lika bra som oss i Sverige. Vi vill underlätta för kunden att med ett aktivt val stödja och främja rättvis handel. Jag och min personal känner oss jättestolta över denna utmärkelse, och vi kommer att fortsätta kämpa för Fairtrade-handeln, säger Jerry Pettersson, butikschef, Coop Konsum City Västerås.

I samband med att Västerås firar fyra år som diplomerad Fairtrade City den 6 december får Jerry Pettersson ta emot ett pris från Fairtrade Sverige. Skridskoförsedda och bananklädda Fairtrade-ambassadörer finns på plats på skridskobanan och delar ut bananer och choklad. Det blir även en frågetävling med fina Fairtrade-priser! 

Tid och plats:
Lördag 6 december klockan 11.00–14.00
Prisutdelning i butikstävling topp-10 klockan 12.45
Stora torget, skridskobanan

Fairtrade City är en diplomering från Fairtrade Sverige. Fairtrade är en oberoende produktmärkning som bidrar till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i utvecklingsländer.

Mer information:
Irma Ramic, projektledare för Fairtrade i Västerås, telefon 021-39 26 69

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås