Följ Västerås stad

Västerås bästa placering i Årets cykelstad

Pressmeddelande   •   Maj 23, 2014 15:46 CEST

I Cykelfrämjandets årliga undersökning Kommunvelometern hamnade Västerås på sin hittills bästa placering.

I samband med Gatukontorsdagarna som hölls i Västerås den här veckan presenterades resultatet.

Västerås som aldrig varit på pallplats i tävlingen kom i år på bronsplats efter segrande Lund och Halmstad. Endast 0,5 poäng skilde till Halmstad och 1,5 poäng till Lund. Förra året kom Västerås på tionde plats.

I en kommentar säger Carin Lidman, ordförande i tekniska nämnden:

-Vi är väldigt glada över vår tredjeplacering. Aldrig tidigare har vi haft så höga poäng. Vi har gjort ett mycket bra arbete och var bara 1,5 poäng efter segraren. Arbetet fortsätter med att göra Västerås till en ännu bättre cykelstad. Samtidigt vill jag gratulera Lund och Halmstad.

Cykelfrämjandet har utsett Årets cykelstad sedan 1997. Utmärkelsen går till den kommun som får högst poäng i Kommunvelometern, en bedömning som gäller befintlig infrastruktur, investeringar i ny infrastruktur, drift och underhåll, investeringar i påverkansinsatser, cykelaktiviteter, cykelpolitik och handlingsplaner samt uppföljning och utvärdering.

I sammanhanget kan nämnas att försäkringsbolagets IF tillsammans med Cykelfrämjandet sedan flera år undersöker hur cykelvänliga olika kommuner är. Både 2012 och 2013 kom Västerås på första plats.

För mer information
Carin Lidman, ordförande, tekniska nämnden, 021-39 12 61
Ulf Palm, kommunikationsstrateg, tekniska kontoret, 021-39 26 31

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad