Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Världspremiär på teater för barn – inbjudan till pressträff

Dockteaterfabriken, som i år firar sitt tioårsjubileum, är Västerås enda professionella dockteaterkompani. På måndag har de världspremiär på sin nya produktion Maja och Bobbo. Föreställningen görs med stöd av Västerås stads kulturnämnd och Region Värmland.

Välkommen till pressträff på Knytpunkten!
Datum och tid:
torsdag 9 april kl. 16.00.
Plats:
Knytpunkten, kultur- och fritidscentrum på Råby, Tornsvalegatan 61.

Detta händer: Möjlighet att träffa dockspelarna Hugo Catolino och Pia Holmquist och att tjuvtitta på delar av deras nya produktion Maja och Bobbo, som denna vecka slutrepeteras på Knytpunkten.

Gruppen svarar för både manus, regi, tillverkning av dockor och scenografi, förutom att de uppträder som dockspelare. Det ligger mycket arbete bakom varje produktion. 

– Stor teater för små barn är vårt motto. Vi tar vår publik på största allvar, det kan ju vara deras allra första teaterupplevelse. Reaktion får vi direkt – klappar de i händerna är det inte av artighet, säger Pia Holmquist från Dockteaterfabriken.

Föreställingen turnerar hela vecka 16 på förskolor och bibliotek i de västra stadsdelarna, med start på Bäckby bibliotek den 13–14 april. 

– Att spela i stadsdelarna är en viktigt uppgift, alla får chansen att ta del av teater och barn från olika kulturer får en gemensam upplevelse. En gemensam grund att stå på, något att samtala om, gemensamma tankar om till exempel vänskap och konsten att säga förlåt, som denna föreställning handlar om, säger Pia Holmquist.

Om pjäsen
Maja och Bobbo
är en humoristisk och varm berättelse med dockor, musik och sång för små barn från 3 till 7 år. Maja fyller år, i ett av paketen finns hunden Bobbo. Maja och Bobbo leker baby, tjuv och polis och cirkus. Men varför blir Bobbo ledsen och hur ska Maja kunna göra honom glad igen?

Turnéplan

  • 13–14 april kl. 9.00 och 10.15 på Bäckby bibliotek
  • 15 april kl. 9.00 och 10.15 i S:ta Gertrudskolans gymnastiksal
  • 16 april kl. 9.00 och 10.15 på Råby bibliotek
  • 17 april k kl. 9.00 och 10.15 på Pettersbergs förskola


Mer information

Pia Holmquist, Dockteaterfabriken, 0702-78 51 68, figurteater@telia.com
Kerstin Klingmann, kultursekreterare, 021-39 14 65, kerstin.klingmann@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås