Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Världskulturfestival på Bäckby

Välkommen till Bäckby Världskulturfestival nu på lördag den 15 oktober. Festivalen startar klockan 14 och bjuder på musik, sång, dans, konst, hantverk och mat från olika delar av världen.

För sjätte året i rad arrangerar Bäckbyhuset Världskulturfestivalen. Festivalen invigs av kommunalråd Anders Teljebäck till tonerna av Västerås Youth Marching Band från Västerås Kulturskola. Riksteatern presenterar barnföreställningen ”De omöjliga möjligheternas hus”, Bäckbyskolan har öppet hus för de som är intresserade av skolverksamheten och festivalen avslutas av Arja Saijonmaa. Hennes föreställning startar klockan 17 och biljetter hämtas i Bäckbyskolan mellan klockan 14:30 och 16:00. Det finns enbart ett begränsat antal biljetter.

Under festivalen har besökarna även möjlighet att delta i olika workshops, se dans- och sånguppträdanden, prova på maträtter från världens alla hörn och mycket mer.

Datum och tid: Lördag den 15 oktober klockan 14-18

Plats: Bäckbyhuset och Bäckby torg, Välljärnsgatan 492

Fri entré

 

Arrangörer är: Västerås Stad, Nätverket Bäckby-Skälby och Västmanlandsmusiken.

För mer information:
Helene Sangemark, samordnare Bäckbyhuset, 021-39 88 05

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås