Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Väloljat gäng vann tårtkalas i Cykla till jobbet-kampanjen

På tisdag kväll blir det tårta på Centrallasarettets resursenhet. Ewa Susi vann en deltävling i Cykla till jobbet-kampanjen och vinsten är ett tårtkalas för Ewa och hennes kollegor där kampanjgeneral Linnea Viklund kommer att delta. Med sig har hon trafikplanerare från Västerås stad som tar emot frågor och synpunkter om cykelsituationen i Västerås.

 Tävlingen har pågått i två veckor på kampanjens Facebooksida och de tävlande har svarat på följande tre frågor:

  • Var jobbar du?
  • Vilket är ditt bästa cykeltips?
  • Varför ska just du och dina kollegor vinna ett tårtkalas?

Ewa Susi svarade att en väloljad cykel är det bästa cykeltipset och om sin arbetsplats skriver hon: "Vi är ett väloljat och välkuggat gäng...bästa kamrater man kan ha....utan oss står Landstinget stilla!"

Ett tröstpris i form av varsin cykelbelysning från Västerås stad går dessutom till Lotta Kajving och hennes kollegor för cykeltipset att le mot mötande cyklister.

Eftersom Ewa Susi arbetar natt kommer tårtkalaset att bli på tisdag kväll innan kvällspasset på resursenheten går på sin tjänstgöring.

-  Det ska bli väldigt roligt att få komma ut till en cyklande arbetsplats och få träffa kampanjdeltagare personligen, säger Linnea Viklund.

-  På Facebook har vi fått frågan om tårta verkligen är förenligt med en kampanj som syftar till ökad motion och nyttig livsstil men jag tycker att den som motionerar regelbundet genom att till exempel cykla till jobbet kan unna sig ett tårtkalas då och då.

Mer information

Linnea Viklund, kampanjgeneral, 021-39 26 10

Cykla till jobbet på Facebook

Mer om Cykla till jobbet-kampanjen

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås