Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Välkommen till pressträff för Västerås nya maskot Västeråsvaffe

1 310 barn och ungdomar deltog i tävlingen att ta fram Västerås Citys nya maskot. På tisdag 4 september ska de tio finalisterna, ihop med lärare och klasskompisar, få sitt pris – en privat filmvisning för över 300 personer.

När: Tisdag 4 september klockan 11.15.
Var: SF Nya Filmstaden, Västerås.

Det var i våras som elever i Västerås grundskolor fick designa sin egen maskot. Västeråsarna röstade fram tio finalister och som vinnare stod till slut Västeråsvaffe designad av Liam Pernell.

Tisdag 4 september kommer alla finalister ihop med sina klasskompisar, totalt 300 barn och ungdomar, att bjudas på en privat filmvisning på SF Filmstaden i Västerås. De ska tillsammans få se Disney Pixars nya film Modig.

Parallellt med visningen på SF Filmstaden öppnar Västerås stadsbibliotek sin utställning med de olika teckningsbidragen. Flera tusen bilder kommer att finnas på plats, och givetvis finns det vinnande bidraget, Västeråsvaffe, representerad.

Västerås Citysamverkan AB tillsammans med Västerås stadsbibliotek inbjuder till pressträff i samband med filmvisningen. Välkomna till SF Nya Filmstaden klockan 11.15 tisdagen den 4 september och träffa alla barn, samt Liam Pernell som designat den nya maskoten. Ni är även välkomna att se utställningen på Västerås stadsbibliotek.


För mer information:
Maria Fors, VD Västerås Citysamverkan AB, telefon 021-448 03 00,
070-532 53 30
Linda Claesson, informatör Västerås stadsbibliotek, telefon 021-39 46 12

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås